LBL vēl gaida oficiālu «Barona» atteikumu startam LBL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas basketbola līga (LBL) no divkārtējiem valsts čempioniem «Barona» vēl nav saņēmusi oficiālu atteikumu par startēšanu nākamās sezonas valsts spēcīgākajā līgā, atklāja LBL direktors Edgars Abrams.

Kā ziņots, ceturtdien «Barona» izpilddirektors Jānis Pormalis informēja, ka vienība nākamajā sezonā startēs tikai LBL otrajā un trešajā divīzijā, atsakoties no dalības spēcīgākajā līgā.

«Līdz 2.septembrim gaidām LBL pirmajā divīzijā 2011.gada sezonā pārstāvētās SIA «Sporta klubs «Barons"» oficiālas amatpersonas paziņojumu par piedalīšanos vai nepiedalīšanos LBL pirmās divīzijas čempionātā 2011./2012.gada sezonā,» teica Abrams. «Runājot par komandas «Barons» iespējamo līdzdalību LBL otrās un trešās divīzijas čempionātos, paskaidrojam, ka esam saņēmuši biedrības Basketbola klubs «Barons» reģistrācijas veidlapu par dalību LBL rīkotajos čempionātos, taču to nav parakstījis Imants Konsts, kuram, saskaņā ar Uzņēmumu reģistra datiem, vienīgajam ir tiesības pārstāvēt biedrību.»

«Līdz ar to nav saprotama Pormaļa pilnvarojuma apjoms paust publisku viedokli SIA «Sporta klubs un biedrība Basketbola klubs «Barons"» vārdā,» situāciju komentēja Abrams. «LBL mēģinās sazināties ar minēto organizāciju amatpersonām un noskaidrot patieso lietu stāvokli.»

Jau vēstīts, ka vienības vadība šādu lēmumu pieņēma, lai dotu iespēju jaunajiem basketbolistiem un attīstītu viņu prasmes.

Startam LBL otrās divīzijas turnīrā pieteikušās visas 12 pērnā gada turnīra dalībnieces - BAA «Rīga», «Ventspils augstskola», Gulbenes «Buki», «Jūrmala/Fēnikss», «Ogre», «Saldus», «Liepājas Lauvas 2», «Jelgava/LLU», DSN, «Līvāni», «Rīga/Rīdzene», «VEF Kadeti» -, kā arī Amatieru basketbola līgas (ABL) čempioni VEF, «Rīgas Stradiņa universitāte», «Valmiera-2», «Cēsis» un «Limbaži». LBL otrās divīzijas divīzijas turnīrā ir garantēta vieta LBL augstāko divīzijas komandu fārmklubiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu