LBL vicečempioni sezonu sāk ar pārliecinošu uzvaru (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Pie pārliecinošas uzvaras savā pirmajā «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionāta spēlē trešdien tika pēdējo trīs gadu valsts vicečempioni «Ventspils», kas izbraukumā ar 96:57 (27:7, 22:17, 30:18, 17:15) sagrāva biznesa augstskolas «Turība» komandu.

Spēli «ventspilnieki» sāka ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem, bet viesu pārsvars desmit punktu atzīmi pārsniedza jau pēc trim nospēlētām minūtēm. Pirmajā ceturtdaļā «Ventspils» laukuma saimniekiem ļāva gūt vien septiņus punktus, iekrājot 20 punktu pārsvaru un cīņas turpinājumā to pārliecinoši palielinot.

«Ventspils» komandas labā 16 punktus guva amerikānis Lorenco Viljamss, bet 12 punktus iekrāja Sandis Valters. Tikmēr «Turības» rindās ar 20 punktiem izcēlās Matīss Rudmiezis, kļūstot par savas komandas pārliecinoši rezultatīvāko spēlētāju.

Citā trešdienas spēlē «Jēkabpils», atkārtojot pagājušās sezonas ceturtdaļfināla sēriju, ar 75:56 (22:13, 21:16, 16:18, 16:9) savā laukumā uzvarēja «Barons kvartāls».

Jau no spēles pirmajām minūtēm pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, kas pirmo ceturtdaļu pabeidza ar deviņu punktu handikapu, bet otrās ceturtdaļas gaitā vairākas reizes nokļuva vadībā ar 14 punktiem. Mača turpinājumā «Jēkabpils» uz brīdi pabija vadībā ar 15 punktiem, bet «Barons kvartāls», kas nemitīgi centās atspēlēties, tā arī netika tuvāk par deviņu punktu atstatumu. Ceturtajā ceturtdaļā cīņa par uzvaru vairs nenoritēja, jo pēc veiksmīgā mājinieku snieguma viņu pārsvars sasniedza 20 punktu atzīmi.

«Jēkabpils» labā 22 punktus guva amerikānis Trojs Bārnīss, bet 18 punktus iekrāja viņa tautietis Kemerons Randerss. «Barons kvartāls» vienības rindās ar 15 punktiem atzīmējās Dāvis Čoders.

Vēl vienā trešdienas mačā «Saldus» savā debijas spēlē LBL ar 69:77 (16:13, 16:13, 16:25, 21:26) zaudēja «Jelgavas» komandai.

Spēles pirmajā puslaikā pārsvars piederēja «Saldus» komandai, kas teju visu laiku atradās vadībā un atpūtā devās ar sešu punktu atrāvienu. Tomēr līdz ar trešās ceturtdaļas otro pusi pārsvars piederēja viesiem, kuri divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām pārņēma vadību un vēlāk no tās vairs nešķīrās.

Jelgavnieku uzvaru ar attiecīgi 21 un 16 punktiem kaldināja Edgars Krūmiņš un Artūrs Dušelis, bet «Saldus» labā 20 punktus guva Sandris Vītols.

Kā ziņots, pirmās jaunās sezonas spēles notika otrdien, kad pagājušās sezonas trešās vietas īpašniece «Valmiera» ar 101:91 savā laukumā pieveica «Latvijas Universitātes» (LU) vienību, bet «Liepāja»/«Triobet» ar 74:70 izbraukumā pārspēja «Jūrmala»/«Fēnikss» basketbolistus.

Turnīrā šajā sezonā piedalīsies 12 komandas - «VEF Rīga», «Ventspils», «Valmiera», «Barons kvartāls», «Latvijas Universitāte», «Jēkabpils», «Jelgava», «Jūrmala»/«Fēnikss», «Liepāja»/«Triobet», «Turība», «Saldus» un Latvijas U-18 izlase.

Čempionvienība «VEF Rīga» ar desmit komandām spēlēs tikai vienu apli, cīnoties izbraukumā, bet ar vicečempioniem «Ventspils» - divas spēles (kopā - 12 spēles). «Ventspils» ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot «VEF Rīga», izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles), bet komandu vietas turnīra tabulā tiks noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu