LBS lietuviešiem dāvinās pulksteni

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Atceroties 1939. gada Eiropas čempionāta dramatisko finālspēli pret Lietuvu, kas norisinājās Kauņā, Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Ojārs Kehris šodien Lietuvas un Latvijas izlašu pārbaudes spēles laikā lietuviešu kolēģiem pasniegs simbolisku dāvanu - pulksteni, aģentūru BNS informēja savienībā.

Eiropas čempionāta spēlē pirms 70 gadiem, kas norisinājās toreiz jaunuzceltajā Kauņas sporta zālē, Latvijas basketbolisti strīdīgā galotnē zaudēja Lietuvas izlasei, kas togad kļuva par Eiropas čempioniem. Galvenais strīdus iemesls dramatiskajā spēlē bija iespējamā spēles laika pagarināšana tieši par tik sekundēm, lai lietuviešu basketbolists Prans Lubins gūtu grozu, kas Lietuvai ļāva uzvarēt ar 37:36.

Šodien Kauņā Lietuvas un Latvijas izlases, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram Polijā, pārbaudes maču sāks pulksten 20.15, bet otra spēle piektdien notiks «Arēnā Rīga».

Biļetes uz 14. augusta spēli iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un «Statoil» degvielas uzpildes stacijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu