LBS padome apstiprina samazināto budžetu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Vakar, 20. maijā, Latvijas Basketbola savienības (LBS) padome savā kārtējā sēdē uzklausīja LBS prezidenta Ojāra Kehra ziņojumu par paveikto iepriekšējos trijos mēnešos un ģenerālsekretāra Edgara Šnepa ziņojumu par LBS budžeta situāciju.

Padome apstiprināja LBS 2009. gada budžeta grozījumus, kas paredz samazinājumu gandrīz visās budžeta pozīcijās un ievērojamu samazinājumu administratīvajiem izdevumiem.

LBS padome apstiprināja izmaiņas LBS pastāvīgajās komisijās un apstiprināja jaunatnes komisijas sastāvu, par tās vadītāju ieceļot LBS padomes locekli Mārtiņu Lauvu.

Saskaņā ar LBS biedru sapulcē ierosināto padome uzklausīja zvērināta revidenta ziņojumu par padziļinātu budžeta kritisko pozīciju izvērtējumu, lai noteiktu līdzšinējo budžeta tēriņu efektivitāti, pamatotību un caurskatāmību. Revidents atzina, ka kopumā LBS iekšējās procedūras un darba organizācija nodrošina iepriekš minēto nosacījumu izpildi. Konstatētās nepilnības padome uzdeva LBS vadībai novērst līdz šā gada 1. jūlijam. LBS padome uzklausīja arī savienības vadības ziņojumu par veiktajām strukturālajām izmaiņām un secināja, ka paveiktais kopā ar zvērināta revidenta ziņoto par LBS budžeta tēriņiem pēc būtības sniedz atbildes uz pagājušā gada oktobrī LBS biedru sapulcē izvirzītajiem jautājumiem — LBS tēriņi ir efektīvi, pamatoti un caurskatāmi.

LBS padome nolēma virzīt uz biedru sapulci statūtu grozījumu projektu, kas izstrādāts, lai nodrošinātu visu biedru līdzvērtīgu ieinteresētību un līdzdalību savienības notiekošajos procesos, kā arī lai nodrošinātu LBS darbības stabilitāti un prognozējamību.

LBS padome uzklausīja un akceptēja nodibinājuma «Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm 2009» valdes priekšsēdētāja Viestura Neimaņa ziņojumu par gatavību Eiropas čempionātam basketbolā sievietēm, konstatēja, ka tā ir laba un atbilstoša ekonomiskajai situācijai, norādot, ka Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm ir LBS un visas basketbola sabiedrības darba prioritāte tuvākajā mēnesī.

LBS padome, izmantojot statūtos sev noteiktās tiesības, vienbalsīgi nolēma papildināt padomes sastāvu ar LBS ģenerālsponsora AS «Swedbank» valdes priekšsēdētāju Māri Mančinski.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu