Lēbs nostiprina līderpozīcijas Montekarlo rallija kopvērtējumā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc jaunās pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas pirmā posma - Montekarlo rallija - trešās dienas piektdien savu pozīciju sacensību kopvērtējuma galvgalī nostiprināja deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs no Francijas («Citroen»).

Piektdien rallija ietvaros notika trīs ātrumposmi, bet Lēbs izcīnīja uzvaru divos no tiem. Pēc veiktajiem trīspadsmit ātrumposmiem Lēbs par minūti un 47,4 sekundēm apsteidz savu tautieti Sebastjanu Ožēru no «Volkswagen» komandas. Pēc pirmajiem desmit ātrumposmiem abus šķīra minūte un 35 sekundes.

Trešais šobrīd ir «Qatar M-Sport Ford» komandu pārstāvošais krievs Jevgēņijs Novikovs, bet vēls viens «Citroen» braucējs spānis Danijs Sordo ir ceturtajā pozīcijā.

Rallijs noslēgsies sestdien ar beidzamajiem pieciem ātrumposmiem.

Kā zināms, Lēbs, kurš par pasaules čempionu kļuvis iepriekšējos deviņus gadus pēc kārtas, šosezon startēs vien četros WRC posmos. Savukārt pilnu sezonu Lēbs aizvadīs GT sprinta seriālā ar «McLaren MP4-12C GT3» automašīnu.

Šosezon WRC čempionātā paredzēti 13 posmi, no kuriem pēdējais notiks novembrī Velsā. Arī pagājušajā sezonā sportisti sacentās 13 posmos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu