«Led Zeppelin» biogrāfs: «Stairway to Heaven» populāritāte — nejaušības dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Grupas «Led Zeppelin» biogrāfs paziņojis, ka tās 1971. gada hits «Stairway to Heaven» kļuva tik populārs, jo dziesmas garums bija ideāli piemērots dīdžeju pīppauzei, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Šādu izskaidrojumu grupas klasiskās balādes panākumiem sniedz Čārlzs R. Kross savā jaunajā grāmatā «Led Zeppelin: Shadows Taller Than Our Souls». Saskaņā ar viņa teikto, 100 radio dīdžeji viņam «burtiski zvērējuši», ka tik bieži atskaņojuši dziesmu, jo tā bija ideāli piemērota pīppauzei.

Lai arī dziesma «Stairway to Heaven» nekad nav bijusi izdota kā singls, līdz pat šim brīdim tā ir viena no visvairāk radio atskaņotajām kompozīcijām. Tomēr, kā savā grāmatā norāda Kross, tieši tā kļuva arī par grupas lāstu — kamēr grupas ģitāristam Džimijam Peidžam patīk tās kreščendo, grupas solistam Robertam Plāntam dziesma uzdzenot riebumu. «Šķiet, Peidža mīlestība pret dziesmu pieaugusi apgrieztā proporcijā Plānta riebumam,» uzskata Kross. Tieši Plānta nepatika pret šo dziesmu varētu būt viens no lielākajiem šķēršļiem, kas traucē grupas atkal apvienošanos — viņš vienkārši nevēlas to dziedāt katru vakaru, norāda Kross.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu