Leģendārais austrāliešu peldētājs Torps atsācis treniņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pieckārtējais olimpiskais čempions peldēšanā Aiens Torps atsācis trenēties, taču vēl nav paziņojis, vai atgriezīsies sacensību apritē.

Kaut Torps neizslēdz iespēju piedalīties 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, par nākotnes plāniem sportists pagaidām runā izvairīgi. Torps 2006. gadā paziņoja par peldētāja karjeras beigām.

28 gadus vecais Torps tagad atsācis trenēties, lai atlabtu no pleca traumas, ko viņš guva autoavārijā Ķīnā pirms vairāk nekā diviem gadiem.

Torpa menedžeris Deivids Fleskass apstiprināja, ka leģendārais peldētājs ir atsācis trenēties, bet piebilda, ja viņš atgriezīsies sacensību apritē, tad tas nenotiks vienas nakts laikā.

«Viņš ir atguvis mīlestību pret peldēšanu, bet viņš man nav lūdzis, lai viņu iekļauju Austrālijas peldēšanas komandā un dopinga testu režīmā,» laikrakstam «Sun Herald» pastāstīja Fleskass. «Es domāju, ka viņā vēl mīt sacensību gars, bet Torps saprot, ko nozīmē sacensties augstā līmenī.»

«Viņš ir sācis trenēties un peldēt, ko Torps izbauda, un tas arī palīdz viņa plecam. Vēl nav skaidrs, vai plecs spēs izturēt pilnas slodzes treniņus un sacensības,» piebilda Torpa menedžeris.

Torps karjeras laikā izcīnīja piecas olimpiskās zelta godalgas, 11 reizes uzvarēja pasaules čempionātos un 13 reizes laboja pasaules rekordus. Starptautiskajā arēnā Torps pirmo reizi «uzspīdēja» pasaules čempionātā 1998. gadā, kad viņam bija tikai 15 gadi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu