Leģendārais krievu diriģents Jurijs Simonovs koncertā ar LNSO

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Krievu mūzikas pērļu» otrais koncerts 27. novembrī solās kļūt par īpaši unikālu notikumu Latvijas mūzikas dzīvē. Klausītājiem tas sniegs vienīgo iespēju šajā sezonā Latvijā redzēt slavenā krievu diriģenta Jurija Simonova uzstāšanos.

Maestro Simonova atgriešanās pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) diriģenta pults pēc ļoti ilga pārtraukuma nozīmē arī orķestra augošās mākslinieciskās izcilības un reputācijas novērtējumu. Savukārt pie klavierēm šajā koncertā sēdīsies mūsu pašu Latvijas, bet nu jau starptautisku atzinību ieguvušais pianists Andrejs Osokins.

Programmā:
• Mihails Gļinka valsis fantāzija si minorā.
• Sergeja Rahmaņinova 2. koncerts klavierēm ar orķestri do minorā op. 18.
• Pētera Čaikovska simfonija «Manfrēds» si minorā op. 58.

Pēdējās sezonās diriģents ar Maskavas filharmoniķiem daudz uzstājies ASV, Francijā, Vācijā, Horvātijā, Slovēnijā, Spānijā, Japānā, Honkongā un Korejā. Viņš devies arī vairākās starptautiskās turnejās ar Beļģijas Nacionālo orķestri, kā arī atgriezies pie Japānas NHK simfoniskā orķestra, Sanktpēterburgas filharmoniskā orķestra, Londonas Karaliskā filharmoniskā orķestra, Londonas «Philarmonia» un Čehijas filharmoniskā orķestra pults. Pēdējos gados maestro debitējis ar Izraēlas filharmonisko orķestri, ar Ženēvas orķestri «Orchestre de la Suisse Romande», Varšavas Nacionālo filharmonisko orķestri un Brabantes orķestri.

Koncerts «Krievu mūzikas pērles II» notiks 27. novembrī plkst. 19.30 «Lielajā ģildē».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu