Leģendārais siers DŽIUGAS (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dziugashouse.lt

Džugs Telšis (Džiugas Telšys) ir žemaišu teiku personāžs, kas saistāms ar Džiugas kalnu netālu no senās Lietuvas pilsētas – Telšiem. Teikās tas tiek minēts kā milzis, kas uzbēris kalnu. Citur tiek stāstīts, ka Džugs ir bijis varonis, kurš izveidojis Telšus, izracis Masča (Masčio) ezeru un cīnījies ar krustnešiem. Runā, ka viņš bijis tik varens, pateicoties velniem. Milzis esot varējis ar rungu sakaut lielāko pretinieku pulkus un ar saknēm izraut lielus kokus. Pirmās teikas par Džugu ir pierakstījis Ļudviks Adoms Jucevičs (Liudvikas Adomas Jucevičius) 1839.gadā. Vēlāk Džuga vārds ieguva popularitāti un kļuva par personvārdu.

Žemaiši, kas cienīja un mīlēja spēkavīru Džugu, saka, ka ir saglabājuši viņa leģendārā siera, neiedomājamā milža spēka avota, gatavošanas recepti. Leģendām apvītais milža siers DŽIUGAS® sevī ir saglabājis visu labāko, ko sniedz tīrā Žemaitijas novada daba un strādīgo cilvēku ar lielu mīlestību veiktais darbs.

No paaudzes paaudzē nodotais un lolotais noslēpums atceļoja uz «Žemaitijos pienas» uzņēmumu, kas ir slavens ar saviem čaklajiem siera meistariem. Šeit tiek gatavots lielisks cietais siers DŽIUGAS®, kurš nosaukumu ieguva par godu leģendārajam milzim.

DŽIUGAS® – gardas, īpašas garšas siera nosaukums. Cietais fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības. Lieliskā garša un augstā kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir DŽIUGAS® sieram ekskluzivitāti.

Siers DŽIUGAS® tiek ražots tikai no kvalitatīva atlasīta govju piena. Piens rūpnīcā tiek attīrīts, standartizēts līdz nepieciešamajam tauku saturam un pasterizēts. Vēlāk attiecīgajā temperatūrā raudzēts, izmantojot speciālas pienskābās mikroorganismu kultūras un fermentus. Tas tiek ražots ar modernām iekārtām, tādēļ tiek iegūta vajadzīgā siera graudiņu konsistence un struktūra. Pēc tam siera graudiņu masa tiek formēta apaļos siera rituļos, ko vēlāk sapresē. Pēc presēšanas siers tiek sālīts speciālos baseinos, tad nogatavināts kamerās, kur tiek uzturēta temperatūra un relatīvais gaisa mitrums. Visa procesa laikā sieru rūpīgi uzrauga kvalificēti speciālisti. Nogatavināto sieru ieliek vakuuma maisiņos un aizved uz speciālām glabāšanas telpām briedināt.

DŽIUGAS® – lielisks siers sarunu laikā, kuru garšojot, laiks ātri paiet, un sarunas raisās viena pēc otras, priecējot dvēseli. Pat mazs stingrā un cietā siera gabaliņš iepriecina aukslējas ar pikantu stiprumu, vieglu rūgtumu un patīkami sadrūp trauslos kalcija sāļu kristālos. DŽIUGAS® – aristokrātiska uzkoda pie vīna glāzes, lieliskās pusdienās vai vakariņās, kas var pārsteigt pat siera ekspertus un gardēžus. Tā ir greznība un augstākā kvalitāte. Izsmalcinātība un elegance. Dažādas gatavības pakāpes DŽIUGAS® izceļas ar dažādām izsmalcinātām garšām.

Garša vēsta par gatavības pakāpi?

Cietajam «Džiugas» sieram ir plāna un cieta miza, dzeltenīga un oranžīga nokrāsa, kā arī aristokrātiska garša – stipra un izteikta, tāpēc, ēdot to ar vīnu vai citu ēdienu, nav jāaizmirst, ka vienai garšai nevajadzētu nomākt otru. Lai varētu izvēlēties piemērotāko «Džiugas» sieru, iepazīstieties ar garšas atšķirībām, kas rodas dažādās nogatavinātības pakāpes dēļ, un ienirstiet garšas improvizāciju izsmalcinātībā.

Ne mazāk kā 24 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Delicate

Nogatavināts cienījams siers, kurā ir jūtama smalka piesātinātība. Tīras, asas un stipras garšas elegance savijas ar maigiem žāvētu augļu un siera aromātiem. Īpaši piemērots viesību galda dažādošanai.

Ne mazāk kā 18 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Piquant

Vidēji nogatavināts siers, kurā atklājas intensīvu aromātu harmonija un samērā asa garša. Izsmalcinātu trauslumu piešķir atsevišķie kalcija sāļu kristāli, kas vēsta par jaunu siera brieduma posmu. Tam ir cieta miza dzeltenīgā krāsā.

Ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Mild

Siers, kurā sāk paspilgtināties tipiskas nogatavināta siera īpašības. Tam piemīt patīkami rūgts aromāts un viegli pikanta garša, kas ēšanas laikā maigi kutina aukslējas. Raksturīga krēma, pie miziņas nedaudz izteiktāka krāsa. Cieta, viengabalaina un viegli lūstoša struktūra.

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu