Leitis atkārto Latvijas rekordu un izpilda olimpisko B normatīvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu sportists Jānis Leitis šovakar Eiropas čempionātā vieglatlētikā atkārtoja Latvijas rekordu 400 metru skrējienā.

Helsinku stadionā trešajā pusfināla skrējienā Leitis distanci veica 45,88 sekundēs un ieņēma trešo vietu, atkārtojot Latvijas rekordu un izpildot Londonas olimpisko spēļu B normatīvu, lai gan vēl trešdien sportists izteica varbūtību, ka pusfinālā neskries.

11 gadus vecais Vjačeslavam Kočerjaginam piederošais Latvijas rekords ir 45,88 sekundes, bet Londonas olimpisko spēļu B normatīvs ir 45,90 sekundes.

Tādejādi Londonas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs vismaz 44 sportisti.  

Atgādinām, ka arī trešdien Leitis veica ātru skrējienu, distanci veicot 45,92 sekundēs, tādejādi tikai nedaudz atpaliekot no Latvijas rekorda un olimpiskā normatīva. Šī bija pirmā reizes šosezon, kad Leitis veica 400 metru distanci, tomēr viņam izdevās labot personisko rekordu par vairāk nekā pussekundi (0,54).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu