Leitis cer, ka nākotnē varēs startēt tikai tāllēkšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tāllēcējs Jānis Leitis pēc starta Londonas olimpisko spēļu 400 metru skrējiena sacensībās kārtējo reizi atzina, ka šī nav viņa disciplīna, un cer, ka nākotnē startēs vienīgi tāllēkšanā.

Leitis ilgstoši centās izpildīt Londonas Olimpiādes normatīvu tāllēkšanā, tomēr līdz tam viņam nedaudz pietrūka, bet Eiropas čempionātā viņam izdevās tikt pie normatīva 400 metros. Toreiz pusfinālā viņš distanci noskrēja 45,88 sekundēs, atkārtojot arī valsts rekordu

Kā ziņots, sestdien Londonas olimpisko spēļu 400 metru distances priekšsacīkstēs Leitis ierindojās 35. vietā, nekvalificējoties pusfinālam. Savā skrējienā Leitis finišēja piektajā vietā, distanci veicot 46,41 sekundē un par 0,53 sekundēm atpaliekot no sev un Vjačeslavam Kočerjaginam piederošā Latvijas rekorda.

«Neesmu apmierināts, jo rezultāts nav tāds, uz ko cerēju. Viss apkārt bija lieliski, bet laikam vien pats esmu vainīgs,» pēc sacensībām atzina sportists. «Varbūt pie vainas tas, ka man nav pieredzes skriet šādā līmenī. Ir interesanti, bet laikam tomēr jātrenējas tāllēkšanā.»

Kā vienu no savām kļūdām Leitis nosauca, ka par piemēru ņēmis amerikāņu skrējēju Toniju Makkveju un pirmajos 200 metros centies vadīties pēc viņa tempa. «Tomēr sākumā viņš laikam neskrēja tik ātri, bet distances beigās amerikāņa rezerves bija lielākas.»

«Tomēr lielākā gandarījuma sajūta ir, ka esmu šeit ticis, jo to ir paveikuši vien 12 000 cilvēki no sešiem miljardiem. Tagad sākšu izbaudīt Olimpiādi, jo līdz šim visu laiku koncentrējos sacensībām,» teica vieglatlēts. «Kaut kur kļūdījos, nemāku vēl skriet 400 metrus. Tomēr kopumā man paveicās ar skrējienu, jo tas nebija pārāk spēcīgs - ja būtu personiskais rekords, nebūtu finālā, bet vismaz būtu guvis gandarījumu.»

Leitis atzina, ka viņa pašmērķis bijis pusfināla sasniegšana. «Objektīvi skatoties, finālu nebija iespējams sasniegt. Citādāk gan būtu ar tāllēkšanu, kur finālā varēja iekļūt ar 7,92 metriem, kas ir sasniedzams rezultāts. Tomēr vismaz ir gūta pieredze.»

Turpinot uzskaitīt savas iespējamās kļūdas, Leitis pieminēja arī salīdzinoši nelielo uztraukumu, kas parādījies vien šorīt, un to, ka 400 metrus skrēja tikai trešo reizi šogad. «Kaut gan, ja būtu biežāk skrējis, varbūt man vairs nepietiku spēka, jo šī tiešām nav viegla disciplīna.»

Skrējējs gan neizslēdza iespēju, ka Latvijas rekordu 400 metros tomēr centīsies pārspēt. «Sezona man tagad ir beigusies, bet gaidiet, ko darīšu ziemā. Vismaz Latvijas rekords 400 metros telpās varētu krist.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu