Lembergs: Latvijas politiskās vadības uzvedība ir sulainiska

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ventspils mērs Aivars Lembergs Latvijas politiskās vadības uzvedību dēvē par absolūti sulainisku un pārmet, ka tā nav izteikusi nevienu priekšlikumu ASV prezidentam Barakam Obamam, kā ASV varētu palīdzēt Latvijai.

«Ja ārlietu ministrs krīzes laikā aizbrauc pie mūsu stratēģiskā partnera, viņam jāatved miljardi. Jāvienojas par ASV investīciju stimulēšanu Latvijas rūpniecībā. Bet par ko viņi runā? Par to, kā karosim Afganistānā,» sašutumu intervijā «Dienas Biznesam» neslēpj Lembergs.

Viņš arī norāda, ka par valsts pārvaldes optimizāciju personiski ir atbildīgs vienīgi premjers, bet ministri sēž savās ministrijās un katrs sargā savu «lauciņu». «Ja gribam pārvarēt krīzi, mums jārada attiecīgs mehānisms. Jāizveido jauna struktūra — krīzes pārvarēšanas un valsts pārvaldes reformēšanas vadības centrs,» rosina Ventspils mērs.

Lembergs arī atgādina, ka runa ir par sabiedrību, nevis par ķieģeļu kubikmetru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu