Lembergs: NATO dēļ Ventspils varētu kļūtu par apvemtu un nourinētu pilsētu (841)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») nosūtījis atklātu vēstuli Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (RP), kurā nosoda NATO militārpersonu uzvedību viņa vadītajā pilsētā un prognozē, ka Ventspils varētu kļūt par apvemtu un nourinētu pilsētu, ja militārpersonas ar šādiem uzvedības standartiem tur uzturētos pastāvīgi.

Lembergs savā vēstulē atzīmē, ka pagājušā gada Ventspils pilsētas svētkos, kurus apmeklēja aptuveni 130 tūkstoši viesu, par alkohola lietošanu publiskā vietā sodītas tikai septiņas personas, bet par nepiedienīgu uzvedību – piecas personas.

Tam pretstatā, laikā no 9.-11.maijam kopumā sodītas jau 23 personas no NATO kuģiem. 13 no tām par alkohola lietošanu sabiedriskās vietās, desmit par nepiedienīgu uzvedību – urinēšanu un vemšanu, uzsver Lembergs.

«Ir pilnīgi skaidrs, kas notiktu ar Ventspili, ja militārpersonas ar šādiem uzvedības standartiem uzturētos pilsētā pastāvīgi – Ventspils būtu apvemta un nourinēta,» raksta pilsētas mērs.

«Tāda izaicinoša un nepiedienīga daļas NATO militārpersonu uzvedība liek aizdomāties, vai NATO ir Latvijas sabiedrotie vai drīzāk drauds,» turpina Lembergs un lūdz visas militārpersonas, kuru uzvedības standarti neatbilst sabiedrībā vispārpieņemtajiem, un izrāda klaju necieņu pret Latvijas valsti un tās likumiem, neapgrūtināt Ventspili un tās iedzīvotājus ar savu klātbūtni.

Tāpat viņš aicina NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu atvainoties Latvijas valstij, tautai, Ventspils pilsētai un ventspilniekiem.

Komentāri (841)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu