Lembergs uzskata, ka Ēlertei nevajadzētu būt Valsts prezidentei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/Leta

Kultūras ministrei, bijušajai laikraksta «Diena» galvenajai redaktorei Sarmītei Ēlertei («Vienotība») nevajadzētu kļūt par Valsts prezidenti, tā intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» norāda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Uz žurnālista lūgumu izvēlēties starp trim Valsts prezidenta kandidātiem - Ēlerti, pašreizējo prezidentu Valdi Zatleru un bijušo ārlietu ministru Aivi Roni, Lembers viskategoriskāk iebilst pret Ēlertes kandidatūru.

«Par Ēlerti – es domāju, ka nebūs pareizi, ja Latvijas prezidents būs sorosīds,» uzskata Lembergs.

«Aivi Roni, starp citu, ārlietu ministra amatam virzīja ZZS. Cik es no viņa sapratu, viņš turpmāk neplāno būt par politiski aktīvu cilvēku mūsu valstī. Viņš, škiet, vairāk skatās uz aktīvu darbību starptautiskās struktūrās, kas izstrādā tādus vai citādus politiskus lēmumus,» norāda Lembergs un secina «Tātad, starp nosauktajām trim kandidatūrām es neredzu konkurenci Valda Zatlera kungam.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu