Leonardam Koenam piešķirta Astūrijas prinča balva literatūrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kanādiešu dziedātājs Leonards Koens ieguvis Spānijas prestižo Astūrijas prinča balvu literatūrā, kas tiek piešķirta autoriem, kuri neraksta spāņu valodā.

Astūrijas fonda pārstāvji sacīja, ka 76 gadus vecais dziedātājs, kurš darbojas arī kā dzejnieks un rakstnieks, kā arī sacer dziesmu vārdus, ir viens no mūsdienu ietekmīgākajiem rakstniekiem.

Pēc žūrijas domām, viņš savās dziesmās atspoguļojis svarīgas cilvēces problēmas, un viņa literārais darbs ir ietekmējis triju paaudžu pārstāvjus visā pasaulē.

Cīņā par balvu Koens pārspēja 32 pretendentus no dažādām valstīm, tostarp Argentīnas, Francijas, Austrijas, Meksikas un Lielbritānijas.

Iepriekš šo apbalvojumu ieguvis vācu Nobela literatūras prēmijas laureāts Ginters Grass un amerikāņu dramaturgs Arturs Millers.

Astūrijas fonda patrons ir Spānijas kroņprincis Felipe. Fonds ik gadu piešķir astoņas balvas - katru 50 000 eiro (35 140 latu) apjomā.

Balvas pasniedz komunikāciju un humanitārajās zinātnēs, zinātniskajā un tehniskajā pētniecībā, sociālajās zinātnēs, mākslā, literatūrā, starptautiskajā sadarbībā, starptautiskās saprašanās jomā un sportā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu