'Leonardo da Vinci' atzīst par rožu karalieni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tradicionālajās Rožu dienās Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī šogad pirmo reizi notika apmeklētāju aptauja par skaistāko un smaržīgāko rožu šķirni, portālu «Apollo» informēja Zane Nemme, NBD Vides izglītības un informācijas nodaļas pārstāve.

Aptaujā savu viedokli izteica 261 Rožu dienu dalībnieks. Par skaistāko 2009. gada rozi NBD rozārijā atzīta floribundroze 'Leonardo da Vinci'. Šķirne izveidota 1993. gadā Francijas rožu audzētavā «Meilland». To raksturo stāvs, biezi zarots, 0,60–0,80 m augsts krūms ar tumši rozā, lieliem, pildītiem ziediem, kas sakārtoti ciešās ziedkopās un zied bagātīgi līdz pat rudens salnām. Šķirne ir izcila arī ar savu izturību pret slimībām.

Līdzās šai šķirnei skaistāko rožu vidū visbiežāk tika minēta arī 'Heimatmelodie', 'Bonanza', 'Lydia'. Savukārt par smaržīgākajām NBD Rožu dienu apmeklētāji atzina: 'Friesia', 'Marie Curie', 'William Shakespeare'.

Rožu dienās NBD šogad apmeklēja 1418 interesenti, kas ir uz pusi vairāk nekā pērn. Arī rozes šogad joprojām zied īpaši krāšņi.

P. S. Augustā NBD Salaspilī tiek plānotas vairākas tematiskās ekskursijas, kā arī stādu gadatirgus:

• 1. augustā tematiska ekskursija par ārstniecības augiem un netradicionālajiem ogulājiem — zilenēm un zelta jāņogām NBD kolekcijās (vadīs A. Ripa).

• 8. augustā trešais vasaras gadatirgus.

• 15. augustā tematiska ekskursija par smiltsērkšķiem, brūklenēm, irbenēm un aktinīdijām NBD kolekcijās (vadīs B. Audriņa).

• No 18. augusta līdz 1. septembrim asteru izstāde NBD Tūrisma informācijas centrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu