Lētākā automašīna pasaulē izrādījusies bīstama (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cotxe87.com, CC BY-NC 2.0

Lētākā automašīna pasaulē «Tata Nano» izrādījusies bīstama, to triecientestā secinājusi neatkarīga britu organizācija «Global NCAP».

Frontālajā sadursmē ar 64 km/h lielu ātrumu, indiešu mazlitrāžas mašīna neieguva nevienu zvaigznīti, vēsta ārzemju mediji.

Trieciena rezultātā mašīnas virsbūve salūza uz pusēm, faktiski neaizturot enerģijas triecienu. Manekeni, kuri bija nosēdināti mašīnas priekšējos sēdekļos, trieciena rezultātā ar ierīču paneli ieguva nopietnus bojājumus. Tāpat stūres statnis izraisīja triecienu pa manekena krūšu kurvi, seju un pleciem.

Eksperti par galvenajiem testa neveiksmes iemesliem uzskata ražotāja ekonomiju uz gaisa spilveniem, kā arī drošības jostu trūkumu, kas neļauj mašīnā uzstādīt bērnu sēdeklīti.

2013.gada beigās Indijas autoražotājs «Tata» plānoja izlaist budžeta auto, kas būtu paredzēti arī Eiropas tirgum.

Bija paredzēts, ka Eiropas tirgum paredzētais modelis būs aprīkots ar ABS sistēmu, gaisa spilveniem un stūres pastiprinātāju. Taču triecientesta rezultāti, visticamāk, mainīs «Tata» plānus iekarot Eiropas tirgu uz nenoteiktu laiku.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu