LFF pauzē ar galīgo lēmumu par no virslīgas izslēgtajiem klubiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelācijas komisija šodien vēl nav pieņēmusi lēmumu par spēcīgo Rīgas «Skonto» un Daugavpils «Daugava» komandu dalību gaidāmās sezonas Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» čempionātā.

Kā vēsta LFF, Apelācijas komisija atkārtoti sanāks uz sēdi ceturtdien, plkst. 18.00. Tajā uzaicināti piedalīties arī «Skonto» un «Daugavas» klubu pārstāvji.

Jau piektdien sāksies jaunā virslīgas sezona un jau izskanējis viedoklis, ka galējais lēmums par dalībnieku skaitu čempionātā kļūs zināms vien piektdien.

Kā ziņots, LFF Licencēšanas komisija pieņēma lēmumu nepiešķirt «Skonto» un Daugavpils «Daugavas» komandām licences, kas abām pagājušās sezonas medaļniecēm liedz piedalīties 2014. gada Latvijas meistarsacīkstēs.

«Skonto» pie starta virslīgā netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet «Daugavai» licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā ietilpstoša jaunatnes akadēmija.

«Skonto» ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā, savukārt Daugavpils «Daugava» līdz šim vienīgo reizi par valsts čempioni kļuvusi 2012. gadā.

Jāizceļ, ka «Skonto» un «Daugava» klubiem atteikto licenču dēļ pašlaik aiz virslīgas komandu borta paliek aptuveni 50 futbolisti, jo pagājušajā piektdienā noslēdzās spēlētāju pāreju periods. Tomēr pēc reglamenta spēlētāji, kuri šādi zaudēs komandu, jebkurā brīdī drīkstēs pievienoties citai vienībai.

Abiem klubiem kā pērnā čempionāta medaļniekiem jaunajā sezonā ir garantēts starts UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, tomēr pašlaik izcīnīto ceļazīmju liktenis vēl nav zināms.

Pašlaik dalībai jaunās sezonas čempionātā apstiprināti astoņi klubi, bet sezonas sākums pārcelts uz šīs nedēļas nogali.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu