LHF skaidro, kādēļ Brīmanis nebūtu varējis spēlēt izlasē (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Purvlīcis

Latvijas hokeja federācija šodien sazinājās ar portālu «Apollo», lai sniegtu savu komentāru par ceturtdien publicēto interviju ar latviešu izcelsmes bijušo hokejistu Āri Brīmani.

Brīmanis atzīst, ka viņa karjeras laikā ar aizsargu nav sazinājies neviens LHF pārstāvis

«Lai Āris Brīmanis varētu spēlēt Latvijas hokeja izlasē, viņam bija nepieciešams iegūt Latvijas valsts pilsonību, turklāt tad viņam četri gadi (tagad divi) bija jānospēlē kādā no Latvijas klubu komandām, un tas tiktu fiksēts pamatojoties uz hokejistam izsniegto starptautisko pārejas karti (ITC),» skaidro LHF.

«Pavisam nesen Latvijas U-18 izlases sastāvā divas spēles pret Baltkrievijas jauniešiem aizvadīja arī Aināra Podziņa jaunākais brālis Haralds. Diemžēl oficiālajos turnīros viņš Latvijas izlasi pārstāvēt nedrīkst, jo kaut arī ir Latvijas pilsonis, viņš nav reģistrēts Latvijā un nevienu dienu nav nospēlējis kāda Latvijas kluba sastāvā. Viņam būtu jāreģistrējas Latvijā un jānospēlē vismaz divi gadi kādā no Latvijas klubiem,» konkrētu piemēru min federācija.

Brīmanis karjeras laikā NHL aizvadīja 113 spēles, kurās guva divus vārtus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles. Profesionālo karjeru aizsargs pabeidza pirms gada, bet pēdējās sezonas viņš spēlēja Šveices un Vācijas klubos.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu