LIC: gripas izplatība uzmācīgi pieaug

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Iepriekšējā nedēļā gripas izplatība augusi, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) apkopotie dati.

LIC epidemioloģe Raina Nikiforova pastāstīja, ka šobrīd Latvijā ar gripu slimo vidēji četri cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju.

«Aizvadītajā nedēļā LIC laboratorijā izmeklēti 171 personas klīniskie paraugi, no tiem deviņos (5,3%) noteikti gripas vīrusi: astoņi A tipa gripas vīrusi un viens B tipa gripas vīruss (iepriekšējā nedēļā - septiņi A tipa gripas vīrusi). Līdz ar to statistika liecina, ka kopš gripas sezonas sākuma reģistrēts 31 laboratoriski apstiprināts gripas gadījums,» stāsta LIC direktora vietniece Jeļena Storoženko.

Stacionārās monitoringa iestādes ziņo, ka šā gada 3.nedēļā stacionēti pieci pacienti ar aizdomām par gripu un viens pacients ar gripas izraisītu pneimoniju.

Infektologi uzskata, ka gripa, kas ir ļoti lipīga infekcija, turpinās izplatīties  nākamajās nedēļās un, iespējams, ka epidemioloģisko  slieksni - 100 saslimušo uz 100 000 iedzīvotāju – gripa  varētu sasniegt februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu