Līdaku nārsta aizliegums tiks atcelts (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zemkopības ministrija saistībā ar līdaku nārsta aizkavēšanos 2013. gada pavasarī noteikusi līdaku makšķerēšanas aizlieguma pagarinājumu līdz 10. maijam (ieskaitot), portālam «Apollo» pastāstīja Viktorija Kalniņa, Zemkopības ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Saskaņā ar Makšķerēšanas noteikumiem pavasarī aizliegts iegūt līdakas to nārsta laikā no 1.marta līdz 30.aprīlim. Ņemot vērā to, ka līdaku nārsta laiks ir atkarīgs no meteoroloģiskajiem apstākļiem (no gaisa un ūdens temperatūras un ledus stāvokļa), kas šī gada pavasarī patstāvīgi zemo gaisa temperatūru un biezās ledus segas ūdenstilpēs dēļ nav labvēlīgi zivju nārstam, Zemkopības ministrija, saņemot Liepājas pašvaldības, Dabas aizsardzības pārvaldes, valsts zinātniskā institūta «Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta «BIOR»» un makšķernieku organizāciju viedokļus, nolēma noteikt līdaku makšķerēšanas papildu aizlieguma periodu.

Zemkopības ministrija noteikusi Latvijas Republikas ūdeņos, izņemot ūdeņos, kas tiek izmantoti specializētai zivkopībai un mākslīgai zivju pavairošanai, līdaku makšķerēšanas papildu aizlieguma periodu 2013. gada pavasarī no 1.maija līdz 10.maijam.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu