Lidmašīnas ārkārtas nosēšanās Aglonas novadā: noskaidroti iemesli (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GJC1, CC BY-NC-ND 2.0

Par privātās lidmašīnas «Sky Ranger» ne pārāk veiksmīgās avārijas nosēšanās Aglonas novadā iemeslu kļuvis tā saucamais cilvēciskais faktors.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojā, 1953.gadā dzimušais «Sky Ranger» pilots, vietējais Aglonas novada iedzīvotājs, lidojumā devis visai vēlu un, strauji satumstot, bijis spiests veikt avārijas nosēšanos.

Steigā pilots veicis darbības, kuru rezultātā noslāpis lidaparāta dzinējs. Turklāt planējošā lidmašīna pirms nosēšanās arī aizskārusi koku galotnes.

Jau ziņots, ka 11.martā ap plkst.20 Aglonas novada Jaunaglonas apkaimē, veicot avārijas nosēšanos, avarējusi privātā lidmašīna «Sky Ranger», bet tās pilots - guvis traumas.

Avārijas nosēšanās brīdī lidaparāts aizskāris koka zarus un apgāzies. 60 gadus vecais pilots traumas guvis, atsitoties pret lidmašīnas rāmi.

Pēc notikušā lidaparāta vadītājs nogādāts slimnīcā ar dažādiem lūzumiem. Mediķi vīrieša stāvokli raksturo kā vidēji smagu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne, kriminālprocesā, kas saistībā ar notikušo sākts pēc Krimināllikuma 21.nodaļas - «Noziedzīgi nodarījumi pret satiksmes drošību» -, turpinās izmeklēšana, tiek gaidīts oficiāls Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja atzinums par notikušo.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu