Līdz ar pavasara sākšanos jūtama aktivitātes palielināšanās Jauno Projektu tirgū*

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: prezentācijas materiāli

Parasti, pavasarim sākoties, Jauno projektu un nekustamo īpašumu tirgus kopumā, aktivizējas. Pieaug gan projektu attīstītāju aktivitāte, rīkojot mājokļu Atvērto durvju dienas gan arī pircēju aktivitāte. Kas šobrīd notiek Jauno Projektu tirgū? Kāds ir piedāvājums, pieprasījums, par kādiem projektiem ir vislielākā interese un kāda ir cenu dinamika?  

Ober Haus Real Estate Latvija Valdes locekle Aija Āboliņa: Jauno projektu tirgus tiešām ir kļuvis aktīvāks. Šobrīd vislielākā interese ir par Jauno projektu dzīvokļiem, kuru pārdošanas cena ir 35 000- 50 000 EUR. Tie galvenokārt ir nelielu platību dzīvokļi, kā arī dzīvokļi ar nepabeigtu apdari. Saglabājas interese arī par dārgākiem dzīvokļiem, tomēr bieži vien darījums nenotiek, jo īpašuma iegādei netiek saņemts bankas kredīts. Klienti, kuru galvenais nosacījums ir cena, labprāt izvēlas dzīvokļus arī tālāk no Rīgas centra, piemēram, Mārupē. Ļoti būtiskas ir arī īpašuma uzturēšanas izmaksas (komunālie maksājumi, apsaimniekošana). Pircējus interesē arī tie projekti, kuros attīstītāji piedāvā dzīvokļa īri ar izpirkuma tiesībām.  

Ir pieaugusi Krievijas un citu NVS valstu pilsoņu interese ne tikai par tādiem dzīvokļiem, kuru pirkuma summa atbilst uzturēšanās atļauju iegūšanai, bet arī par lētākiem dzīvokļiem. Interesē tie projekti, kuri atrodas tuvu centram.  

Šobrīd arvien grūtāk ir atrast dzīvokļus, kas būtu atbilstoši klienta prasībām un par atbilstošu cenu. Saistībā ar lielo interesi par Jaunajiem projektiem, attīstītāji šogad ir apņēmušies uzsākt jaunu projektu būvniecību. Pagājušajā gadā investori ir iegādājušies gan projektus gan zemes būvniecības uzsākšanai. 

City24 pārstāvis Maksis Karlins: Izvērtējot pēdējo mēnešu tendences, kas ir vērojamas gan pēc apmeklētāju skaita projektu atvērto durvju dienās gan pēc aktivitātes, meklējot Jaunos projektus internetā, varam secināt, ka 2012. gada I ceturksnis iezīmē pozitīvas tendences Jauno projektu segmentā. Kā viens no ietekmējošiem faktoriem mājokļa izvēlei Jaunajā projektā ir zemākas ikmēneša uzturēšanas izmaksas (salīdzinot ar sērijveida dzīvokļu izmaksām), ka arī aktīvāka banku kreditēšanas politika tieši šajā segmentā. Pēc City24 statistikas datiem, šobrīd vislielākais pieprasījums ir pēc 2 – 3 istabu dzīvokļiem, platībā 50 – 80 kvm., ar atrašanās vietu Tuvajā Pārdaugavā, Teikā, Purvciemā. Liela interese ir arī pēc Jauno projektu dzīvokļiem Centrā, jāsaka gan, ka likvīdu piedāvājumu skaits te ir salīdzinoši neliels. Protams, Jauno projektu tirgus segmentu lielā mērā ir ietekmējis arī nerezidentu darījumu veiktais apjoms. 

Izvērtējot cilvēku interesi par Jauno projektu segmentu, City24 sadarbībā ar projektu attīstītājiem un pārdevējiem jau trešo gadu piedāvā kampaņu «Karstie piedāvājumi», kur iespējams iepazīties un apskatīt gan Jauno projektu dzīvojamā fonda piedāvājumus gan privātmāju piedāvājumus no uzticamākajiem attīstītājiem. Kampaņas ietvaros projektu attīstītāji un pārdevēji piedāvā šī brīža aktuālākos Jaunos Projektus ar īpaši izdevīgiem nosacījumiem. 

Kampaņa «Karstie piedāvājumi» norisināsies 5 nedēļas (līdz š.g. 30.aprīlim). 

http://city24.lv/karstiepiedavajumi

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu