Līdz ar straujāku pavasara iestāšanos, darbu sāk velosipēdu nomas punkti (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar straujāku pavasara iestāšanos Rīgā darbu sāk «Sixt» velosipēdu noma, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvās būtiski paplašinātu nomas punktu tīklu un divkārt lielāku velosipēdu skaitu. Kopumā šajā vasarā tiks uzstādīti vairāk nekā 20 nomas punkti Rīgā un paplašināta nomas darbība, ietverot arī Jūrmalu. Tiek piedāvāti arī abonementi visai sezonai. 

Pašlaik ir atvērti pirmie 12 nomas punkti Rīgas centrā un tā tuvākajā apkārtnē ar 130 velosipēdiem. Tomēr, sākoties aktīvākajai vasaras sezonas daļai, jau maijā velosipēdu skaits tiks palielināts līdz 265, kā arī tiks atvērtas jaunas nomas stacijas Rīgas centrā, Pārdaugavā, Mežaparkā un Jūrmalā. Paplašinot nomas punktu tīklu, «Sixt» vēlas pārņemt labāko Eiropas pilsētu praksi, kur velosipēdu noma ir būtiska pilsētas infrastruktūras daļa un pārvietošanās ar velosipēdu lielu pilsētu centrā ir ikdiena, kas palīdz ievērojami mazināt pilsētas satiksmes intensitāti.

«Velosipēds ir ne tikai izdevīgs un videi draudzīgs pārvietošanās līdzeklis, bet arī praktisks pilsētvides transports. Pēdējos gados velosipēdu lietošana Rīgā strauji attīstās, un mēs vēlamies iedrošināt cilvēkus izmēģināt velosipēdu nomas priekšrocības. Šajā vasarā aicināsim Rīgas iedzīvotājus un pilsētas viesus izmantot abonementus, kas sniegs iespēju par nelielu samaksu visu sezonu baudīt priekšrocības, ko sniedz pārvietošanās ar velosipēdu. Domājams, ka šāda iespēja vairos velobraucēju skaitu Rīgas ielās un iedvesmos cilvēkus pievērsties aktīvam dzīvesveidam – uz darbu doties ar velosipēdu, brīvdienās biežāk izbraukt pie dabas un ērti apmeklēt dažādus pasākumus,» stāsta Arnis Jaudzems, «Sixt» vadītājs Baltijas valstīs.

«Sixt» velosipēdu nomas abonementi būs pieejami sākot no 2014. gada maija un viena abonementa cena būs 29,99 eiro. Abonements nodrošinās iespēju visu velosipēdu sezonu bez papildus maksas izmantot «Sixt» velosipēdu braucieniem, kuru kopējais ilgums vienas dienas ietvaros nepārsniedz 2 stundas.

2013. gadā «Sixt» velosipēdus varēja iznomāt 12 nomas stacijās Rīgas centrā un arī ārpus tā. Lai arī pērn velo nomas sezona tika aizsākta tikai augustā, kopumā ar «Sixt» nomas velosipēdiem tika veikti 1500 braucieni. «Sixt» velo nomā 80% klientu ir Latvijas iedzīvotāji, savukārt, 20% - ārvalstu tūristi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu