Līdz ar vasaras atnākšanu pieaudzis degvielas apgrozījums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sākoties vasaras sezonai pārdotās degvielas apjomi palielinājušies par 15%, savukārt drēgnie un lietainie laikapstākļi būtiski mainījuši vasaras sezonai raksturīgos cilvēku pirkšanas paradumus, liecina «Virši-A» apkopotā informācija.

Iestājoties siltākam laikam izbraucienos dodas tā sauktie vasaras braucēji - šoferi, kas pie auto stūres sēžas vien pāris mēnešus gadā. Pārdotās degvielas apjomi ik gadu sākoties vasaras sezonai pieaug vidēji par 15%.

Taču tā kā lielais vasaras karstums ir nedaudz aizkavējies, būtiski mainījušies cilvēku vasaras sezonai raksturīgie pirkšanas paradumi. Atkarībā no laikapstākļiem pieprasījums veikalos, kas atrodas degvielas uzpildes stacijās, dienā var svārstīties pat 20% ietvaros.

Andris Priedītis, «VIRŠI-A» valdes loceklis: «Degvielas mazumtirdzniecībā ik gadu vērojamas sezonālas tendences un ik vasaru pārdotās degvielas apjomi palielinās. Šogad vasarā pārdotās degvielas apjomi varētu būt lielāki nekā iepriekšējās divās vasarās, arī sezonas sākumā jau ir neliels pieaugums, salīdzinot ar periodu pērn. Savukārt salīdzinoši vēsais vasaras sākums nesis netipiski augstus kafijas pārdošanas apjomus - plus 15%. Salīdzinot ar pērnās vasaras sākumu, šobrīd pieprasījums pēc tipiskajiem vasaras produktiem - atspirdzinošajiem dzērieniem, ūdens un saldējuma ir būtiski samazinājies, to pārdošanas apjomi samazinājušies par 10% salīdzinot ar šo pašu periodu pērn. Laikapstākļiem ir ļoti liela ietekme uz iedzīvotāju pirkšanas paradumiem un esam novērojuši, ka lietainā laikā DUS veikalos ir ievērojami mazāks apmeklētāju skaits un pieprasījums pēc sezionālajām precēm.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu