Lieciniece: Breiviks uz jauniešiem Ūteijas salā šāva ar sajūsmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģu ekstrēmists Anderss Bērings-Breiviks, kurš Norvēģijā pērn jūlijā nogalināja 77 cilvēkus, uz jauniešiem Ūteijas salā šāvis ar lielu prieku, trešdien tiesā apliecināja viens no slaktiņā izdzīvojušajiem upuriem.

Oslo Apgabaltiesā, kur tiek izskatīta Breivika lieta, lieciniece Tonje Brenna skaidrā un pārliecinošā balsī apliecināja, ka dzirdējusi slepkavas sajūsmas kliedzienus, šaujot uz saviem upuriem.

«Es esmu pilnīgi pārliecināta, ka dzirdēju prieka izsaucienus,» paziņoja 24 gadus vecā valdošās Darba partijas jauniešu organizācijas vadītāja, kurai izdevās izdzīvot, paslēpjoties klints plaisā.

Brenna ir pirmā no Ūteijas salā izdzīvojušajiem, kura sniegusi liecību tiesā.

Breiviks, kurš tiesas zālē sēdēja vien pāris metrus no jaunietes, viņas teiktajam acīmredzot nepiekrita, noliedzoši šūpojot galvu.

Terorists, kurš vēlas, lai tiesa atzītu viņu par pieskaitāmu, ir apgalvojis, ka slaktiņa laikā ne reizi nav smaidījis vai smējies.

«Kādēļ lai es smietos, kad biju tur? Tā nav taisnība. Tas bija šausmīgi. Es nesmaidīju,» liecinot tiesā, 20.aprīlī viņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu