Liecinieks Olaines dūrēju tiesā raksturo kā miermīlīgu un laipnu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liecinieks, pie kura četras dienas dzīvojis par sešu cilvēku saduršanu Olainē apsūdzētais Vitālijs Rubens, šodien Rīgas rajona tiesā apsūdzēto raksturoja kā draudzīgu un miermīlīgu.

Tiesas sēdē liecinieks stāstīja, ka Rubenu pazīst sen. Abi iepazinušies Olaines bārā, kas atrodas netālu no tirgus. Liecinieks skaidroja, ka Rubens pie viņa ieradies kopā ar bijušo darba kolēģi Igoru, kurš neesot bijis visai laipns. Abi ciemiņi prasījuši naktsmājas, bet liecinieks piekritis ielaist vienīgi apsūdzēto. Tā arī Rubens pie liecinieka nodzīvojis četras dienas.

Liecinieks ar Rubenu dzīvoklī neesot lietojis alkoholiskos dzērienus. Liecinieks dažreiz atstājis apartamentus, lai iegādātos pārtiku, bet to, ka apsūdzētais būtu gājis ārā, viņš neatcerējās. Liecinieks gan atzīmēja, ka ir nedzirdīgs, tāpēc varēja nemanīt, ka paziņa iziet.

Liecinieks apgalvoja, ka ar Rubenu neko daudz nekomunicēja, lielākoties abi skatījušies televizoru, ēduši un pīpējuši, kā arī dažbrīd aprunājušies par nebūtiskām tēmām.

Liecinieks stāstīja, ka viņam mājās pie zvejas rīkiem bijis nazis, taču Rubens to nav varējis zināt.

Kāds Rubena ģimenes draugs aģentūrai LETA tiesā pastāstīja, ka apsūdzētajam esot bijušas problēmas ar azartspēlēm - cita starpā viņš nospēlējis dzīvokli Rīgas centrā un ģimenei piederošu vasarnīcu Jūrmalā.

Tiesai šodien bija paredzēts iztaujāt trīs lieciniekus, bet noklausīties izdevās tikai divus. Liecināja arī pusaudze, kurai ar draudzeni izdevās paglābties no apsūdzētā iespējamā uzbrukuma. Draudzene nevarēja piedalīties liecības sniegšanā, jo pārcēlusies uz dzīvi Vācijā.

Rubena lietas izskatīšanu ar liecinieku iztaujāšanu tiesā plānots turpināt nākamā gada 14.janvārī plkst.14.

Kā ziņots, saskaņā ar apsūdzību 1966.gadā dzimušais vīrietis, atrodoties Olaines pilsētas centrā, laupīšanas nolūkā skrējis cilvēkiem klāt no mugurpuses un dūris viņiem ar nazi, nodarot smagus, dzīvībai bīstamus miesas bojājumus.

Vairāki uzbrukumi gan izrādījušies nesekmīgi - cietušajiem nav bijis naudas vai arī viņi aizbēguši, turpretim «veiksmīgajos» uzbrukumos vīrietis vienā gadījumā ieguvis pusotra lata laupījumu, bet otrā - 40 latus, liecina apsūdzība.

Prokuratūra iespējamam uzbrucējam cēlusi apsūdzību pēc Krimināllikuma (KL) 125.panta 1.daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, pēc KL 176.panta 1.daļas par laupīšanu un pēc KL 176.panta 4.daļas par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas. Pēdējais no šiem nodarījumiem ir vissmagākais, un par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Pats apsūdzētais pirmstiesas izmeklēšanā savu vainu prokuratūras inkriminētajos noziegumos neatzina. Stacionārajā psihiatriskajā ekspertīzē viņš tika atzīts par pieskaitāmu.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada 16.decembra vēlā vakarā Olainē uz ielas tika sadurti seši vientuļi gājēji - divas sievietes un četri vīrieši. Aizdomās par šiem uzbrukumiem policija nākamajā dienā aizturēja 1975.gadā dzimušu Olaines iedzīvotāju, tomēr vēlāk izrādījās, ka viņš nav īstais uzbrucējs. Šis aizturētais, pēc policijas domām, bija uzbrucis kādam citam vīrietim apmēram pirms nedēļas, taču cietušais policijā nebija vērsies.

Turpinot izmeklēšanu, tās pašas dienas vakarā policija aizdomās par sešiem minētajiem uzbrukumiem Olainē aizturēja 1966.gadā dzimušu agrāk netiesātu vīrieti.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu