Liekais svars ir tāda pati infekcijas slimība kā saaukstēšanās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Adenovīruss, kurš izraisa liekā svara rašanos, ir «noķerams» tikpat viegli kā saaukstēšanās — šī infekcija viegli iegūstama pat no nemazgātām rokām, vēsta Lielbritānijas prese. Zinātnieku atklātais vīruss, nonākot organismā, izraisa tauku šūnu dalīšanos.

Speciālisti no Peningtonas Biomedicīnisko pētījumu centra ASV Luiziānas štatā secinājuši, ka cāļi un peles, kas inficējušies ar šo vīrusu, pieņemas svarā daudz ātrāk nekā neinficēti laboratorijas putni un dzīvnieki — arī situācijās, kad tiek patērēts vienāds barības daudzums.

Pētījumi ar cilvēkiem savukārt parādīja, ka gandrīz trešdaļa pieaugušo ar lieko svaru ir šā vīrusa nēsātāji. Starp cilvēkiem, kuru svars atbilst normai, vīrusa nēsātāju ir tikai 11%.

Pēc pētījuma vadītāja vārdiem, infekcija vispirms nonāk plaušās, bet pēc tam izplatās pa visu organismu — uz visiem orgāniem un audiem. Kad infekcija nonāk taukaudos, to šūnas sāk dalīties — taukaudu apjoms palielinās, un inficētie cilvēki pieņemas svarā. Pētījuma autori gan uzsver, ka šī infekcija nav vienīgais liekā svara problēmas cēlonis.

Obesity can be caught as easily as the common cold, say scientists» >>>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu