Lielā daļā valsts sniega sega ir nokususi (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunita Kļava/LETA

Pēc intensīvās snigšanas pagājušās nedēļas nogalē, kad vietām sniega sega sasniedza 20 un vairāk centimetru biezumu, nedēļas vidū tā daudzviet jau ir izzudusi, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Sniega sega kust sāka vakar, paaugstinoties gaisa temperatūrai līdz plus sešiem un vairāk grādiem. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija liecina, ka sniega segas vairs nav Kolkā, Zosēnos, Daugavpilī, Ainažos, Dobelē.

Sniegs ir nokusis arī Saldū, kur nedēļas nogalē tā sega bija visbiezākā - 23 centimetri. Vēl vakar ap plkst.9 tur sniega segas biezums bija 11 centimetri, bet, paaugstinoties gaisa temperatūrai, sniega kārta saplaka, līdz nokusa pavisam. Arī Dobelē vēl vakar vakarā vietām zemi klāja četrus centimetrus biezs sniegs, taču šorīt tas jau ir nokusis.

Vēl pavisam neliela sniega kārtiņa ir saglabājusies Rīgā, Skrīveros un Bauskā - tās biezums ir divi centimetri. Piemēram, Skrīveros zemi klāja vēl deviņus centimetrus bieza sniega kārta.

Gaisa temperatūra šorīt nekur Latvijā nav zem nulles grādu atzīmes. Visaugstākā tā ir Kurzemē, kur jūras piekrastē tā ir no plus 5,1 grāda Mērsragā līdz plus sešiem grādiem Rucavā. Zemāka gaisa temperatūra ir Latgalē - Rēzeknē ir plus 2,3 grādi, bet Daugavpilī - plus 2,6 grādi. Ziemeļvidzemē ir no plus 4,3 līdz plus 4,8 grādiem, bet Zemgalē - no plus 3,1 grāda Bauskā līdz plus 4,1 grādam Dobelē. Rīgā plkst.8 bija plus 3,7 grādi.

Arī šodien sinoptiķi prognozē gaisa temperatūras paaugstināšanos līdz plus septiņu grādu atzīmei.

  • Publicēta: 12.12.2013 09
Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu