Liela interese par savrupmājām un dzīvokļiem Pierīgā (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēdējo mēnešu tendences nekustamo īpašumu jomā liecina, ka arvien pieprasītāki kļūst īpašumi tuvu Rīgai – vietās, kur attālums līdz galvaspilsētas robežai ir 10 – 20 km. Šajos Pierīgas rajonos tiek iegādātas privātmājas un dzīvokļi gan jaunos projektos, gan agrāk celtās mājās. Pircēji ir vietējie klienti, lielākoties ģimenes ar stabiliem ienākumiem.

Kompānijas «Realia» Dzīvojamā fonda direktors Andrejs Kozels stāsta, ka šobrīd īpaši pieprasīti un par samērā izdevīgām cenām iegādājami objekti, kas uzcelti nekustamā īpašuma «buma» gados, bet ekonomiskās krīzes dēļ nav pabeigti līdz galam. «Lielākoties šajās mājās vai dzīvokļos nav pabeigta iekšējā apdare, bet ir visas inženierkomunikācijas, pabeigta fasāde, ir labs jumta segums, logi, durvis,» paskaidro A. Kozels. Patlaban piedāvājumā ir privātmājas vidēji līdz 250 kvm platībā ar zemi līdz 1500 kvm. Piemēram, Līčos, Dreiliņos, Garkalnē šādu objektu cena svārstās no 50 000 – 120 000 EUR.

«Principā, ieguldot ap 100 000 EUR klients var tikt pie pilnībā gatavas mājas. Piemēram, objektu nopērk par 50 000 EUR, apdares pabeigšanai un telpu iekārtošanai būs nepieciešami vēl aptuveni 50 000 EUR. Pašreizējos apstākļos tas ir ļoti labs piedāvājums,» komentē speciālists. Vairāk pieprasītas ir savrupmājas jaunajos ciematos, jo tur ir sakārtota infrastruktūra – izbūvētas ielas, nodrošināts apgaismojums, pieejami apsardzes pakalpojumi, izveidoti atpūtas laukumi u.tml.

Runājot par dzīvokļu tirdzniecību Pierīgas reģionā, Kozels atzīmē, ka pircējus lielākoties interesē dzīvokļi jaunajos daudzdzīvokļu projektos, platībā līdz 75 kvm. Te cena svārstās ap 1200 – 2000 EUR/kvm. «Ja jāizvēlas starp dzīvokli ar platību, sākot no 80 kvm, un privātmāju, daudzi dod priekšroku privātmājai, jo cenu atšķirība nav pārāk liela,» viņš saka. Tiesa, ir daļa klientu, kas izvēlēsies dzīvot tikai dzīvoklī, jo savas privātmājas apsaimniekošana prasa lielākas pūles.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu