Liela starptautiska interese par «Eirodziesmas 2010» un <i>Aishu</i>

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Latvijas Televīzija saņēmusi pateicību no Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) oficiālās mājas lapas uzturētājiem, kurā pausta atzinība par teicami nodrošināto «Eirodziesmas 2010» fināla interneta tiešraidi, kas vienlaikus ar pārraidi LTV1 ēterā 27. februāra vakarā bija skatāma oficiālajā starptautiskajā Eirovīzijas mājas lapā «eurovision.tv».

Kopumā mūsu finālu internetā noskatījušies 2942 unikālie lietotāji no 68 pasaules valstīm. Konkursa fani «Eirodziesmas 2010» fināla norisi daudzpusīgi atspoguļojuši arī sociālajos tīmekļos «Twitter» un «Facebook».

«Interesentu aktivitātes lauzušas visus iepriekšējos rekordus - tas apliecina, ka konkursa fani ļoti atzinīgi novērtē Latvijas konkursa augsto māksliniecisko līmeni un radošo realizāciju. Šobrīd interese par Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu «What for?» Aishas izpildījumā ir augsta, un intervijas ar mūsu māksliniekiem gan televīzijas, gan radio, gan interneta mediju vajadzībām aktīvi lūdz visas konkursa dalībvalstis,» uzsver «Eirovīzijas» nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško.

Šobrīd Latvijas Televīzija jau sākusi grūto un aktīvo gatavošanos konkursa starptautiskajai kārtai, kas šogad notiks Norvēģijas galvaspilsētā Oslo. Latvijas pārstāve Aisha uzstāsies 1. pusfinālā – 25. maijā. Līdz ar to precizēts arī Latvijas delegācijas mēģinājumu grafiks - pirmo reizi Aisha Oslo Telenor arēnas skatuvi iemēģinās 16. maijā. Reizē ar Latviju 1. pusfinālā startēs Serbijas, Somijas, Krievijas, Grieķijas, Slovākijas, Bosnijas un Hercegovinas, Islandes, Moldovas, Maltas, Portugāles, Maķedonijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Polijas, Albānijas un Igaunijas pārstāvji.

Savukārt otrajā pusfinālā 27. maijā uzstāsies Šveices, Lietuvas, Gruzijas, Turcijas, Īrijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Ukrainas, Nīderlandes, Bulgārijas, Horvātijas, Dānijas, Azerbaidžānas, Kipras, Rumānijas, Izraēlas un Armēnijas pārstāvji.

Līdz ar to, ka konkursa t.s. Lielais četrinieks (Anglija, Francija, Vācija un Spānija) un arī konkursa organizētāji nepiedalās konkursa pusfinālos, bet tikai finālā, saskaņā ar izlozi mums interesējošo 1. pusfinālu translēs un par Latvijas dziesmu varēs balsot Vācija un Spānija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu