«Lielā talka» nodēvēta par visstraujāk augošo pilsonisko kustību vēsturē (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No trešdienas līdz piektdienai Flandrijā notiek Lielā talka ar saukli «Padarīsim valsti tīrāku kopā!». Beļģijas franciski un vāciski runājošās daļās talkos aprīlī, bet Briselē – 10.maijā, kad norisināsies Eiropas Savienības «Tīrības nedēļa», «Apollo» informēja Latvijas «Lielās talkas» rīkotāji.

Ideja par kopīgu talkošanu 2008.gadā ienāca prātā mūsu kaimiņiem igauņiem. Pirmajā talkā 50 000 igauņu savāca 10 000 tonnu atkritumu. Igaunijas ceļmalas, pilsētas un mežus igauņi sakopa ļoti ātri - tikai piecu stundu laikā.

Igauņi talkot aicinājuši arī latviešus un lietuviešus. «Tieši mūsu un lietuviešu čaklās talkošanas dēļ, «Let’s do it!» varēja attīstīties visā pasaulē. Sākotnēji igauņi kopīgo sakopšanu bija iecerējuši kā vienreizēju akciju, bet latvieši nolēma, ka Latvijā talkosim desmit gadus,» skaidro Latvijas «Lielās talkas» un biedrības «Pēdas LV» priekšsēdētāja Vita Jaunzeme

video

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu