Lielā Talka: Tīra Latvija sākas Tavā galvā (49)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad Lielā Talka 26.aprīlī startēs ar domu - Tīra Baltijas jūra sākas Tavā vannasistabā! «Un tas patiesi nozīmē to, ka tīra Latvija sākas mūsu galvās,» «Apollo» pauž talkas rīkotāji.

Šogad februārī notikušajā Pasaules «talku» kustības «Let's Do it!» sanāksmē Latvija izcīnīja tiesības «Clean World '2015» pasākumu rīkot 2015.gadā Latvijā. Pasaules talku kustībā šobrīd ietilpst jau 110 valstu pārstāvji, kopā tie ik gadu jau ir deviņi miljoni iedzīvotāju, un tā ir lielākā pasaules brīvprātīgo kustība.

Latvijas talku pieredzes slava nupat jau ar savu īpašo organizācijas modeli un cilvēku entuziasmu kļuvusi arvien pazīstamāka, katru gadu talkā nu jau iziet vairāk nekā 200 000 tūkstoši valsts iedzīvotāju. Tie faktiski ir 10% no visiem iedzīvotājiem, un kritiskā masa, lai kaut kas mūsu kolektīvajā domāšanā un katra galvā mainītos, ir sasniegta.

Nu jau pāris gadus Lielās Talkas rīkotāji saņem arī ziņas no dažām latviešu entuziastu grupām citās valstīs, īpaši Lielbritānijā, kas Lielās Talkas dienā sakopj savu apkārtni arī savās dzīves vietās citur pasaulē. Pagājušajā gadā tika pat saņemta ziņa, ka viena talkotāja pievienojās akcijai Spānijā, ejot pa Santjago de Kompostellas ceļu un aicinot citus lūgšanu ceļa gājējus pievienoties.

«Tas ļauj par šiem aktīvajiem cilvēkiem domāt ne vien to, ka viņiem piemīt darba tikums un vēlme sakopt savu apkārtni, būt atbildīgiem par vietu, kurā dzīvo. Tas stiprina arī domu, ka visa mūsu planēta ir vienota - grozi to globusu kā vēlies. Ūdeņi satiekas, cilvēku radītās «pēdas» - zaļas vai negantas un dabai draudīgas - paliek zemē, gaisā, ūdenī, mūsu klimata kopainā,» pauž akcijas organizētāji.

Šīs ir tās labās ziņas, kuras Latvija un latvieši var nest pasaulē un kuras stiprina mūsu kopienu un rāda piemēru citām valstīm un citiem cilvēkiem pasaulē.

«Aicinām jūs vienoties ar Latviju Lielās Talkas dienā un ar māti dabu draudzīgā akcijā, un 26.aprīlī vai jebkurā citā dienā iziet talkot pašam individuāli vai draugu un paziņu lokā. Aicinām jūs arī iesaistīt savas mītnes zemes darba kolēģus, kaimiņus un citus pievienoties šai dabas sakārtošanas akcijai, koku stādīšanai, vides labiekārtošanai vai domāšanas maiņai,» aicina Lielās Talkas rīkotāji.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu