Lielais Kristaps 2009 izsludina filmu pieteikšanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties ne uz ko, Nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps turpina reizi divos gados apkopot Latvijas filmu nozarē paveikto, saglabājot tradīciju, ka Nacionālais filmu festivāls ir unikāla iespēja vienkopus noskatīties un profesionāli izvērtēt jaunākās Latvijā uzņemtās filmas. Šāds vērtējums ir neapstrīdama nepieciešamība nozares tālākai attīstībai, savukārt festivāla filmu skates ir nepārvērtējama iespēja popularizēt latviešu kino un tuvināt to skatītājam. Tāpēc, lai arī festivāla finansiālā situācija ir radikāli mainījusies, tas saglabā savus būtiskākos elementus – publiskas filmu skates un profesionālu žūrijas darbu, nosakot labākās filmas un labākos kinoprofesionāļus.

Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps rīkotāji – Nacionālais Kino centrs – izsludina filmu pieteikšanu 2009. gada festivālam, aicinājums attiecas uz visām Latvijā producētām un reģistrētām filmām, kas tapušas pēdējo divu gadu laikā. Pieteikumi jāiesniedz Nacionālajā Kino centrā Peitavas ielā 10/12 līdz 2009. gada 17. jūlijam, festivāla nolikums un pieteikuma anketa jāmeklē NKC mājaslapā www.nfc.gov.lv.

Nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps šogad notiks no 29. septembra līdz 4. oktobrim kinoteātrī Rīga un Rīgas Kinomuzejā, prognozējams, ka tam tiks pieteiktas vismaz piecas pilnmetrāžas spēlfilmas, starp tām arī skatītāju skaita rekordiste, Aigara Graubas filma «Rīgas sargi» un jaunā ģimenes filma, Armanda Zvirbuļa «Mazie laupītāji»; sagaidāmas arī apmēram 40 dokumentālās filmas un 20 animācijas filmas, arī skatītāju tik iecienītās studentu filmas.

Festivālam pieteiktās filmas tūlīt sāks skatīties žūrija, lai noteiktu filmas un profesionāļus, kas pretendē uz Lielā Kristapa balvām; tā veidosies festivāla konkursa skate, kas tiks demonstrēta kinoteātrī Rīga. Par turpmākajām aktivitātēm Lielais Kristaps ziņos pēc mēneša, kad noslēgsies filmu pieteikšana.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu