Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Latvijas un Korejas diplomātisko attiecību 20. gadskārtu, Korejas vēstniecība ikvienu interesentu ielūdz uz korejiešu tradicionālās mūzikas ansambļa «DASRUM» koncertu Rīgā 19. oktobrī, plkst. 18:00 «Lielajā Ģildē».
 
Koncerts būs bez maksas - ar ielūgumiem, kurus ikviens interesents bez maksas varēs saņemt «Lielās Ģildes» kasē no 13. oktobra. Lūgums ņemt vērā, ka ielūgumu skaits ir ierobežots un tos nav iespējams rezervēt.
 
Kamermūzikas ansambli Dasrum 1990. gadā dibinājušas astoņas korejiešu mūziķes ar mērķi modernizēt korejiešu klasiskās mūzikas izpildījumu un sniegt tai jaunu perspektīvu. Kopš tā laika ansamblis darbojies ļoti aktīvi, sniedzot vairāk nekā 400 koncertus visā pasaulē.
 
Koncerts Rīgā ir lieliska iespēja izbaudīt šīs austrumu zemes mūzikas valdzinājumu un iepazīt korejiešu tradicionālos mūzikas instrumentus: lielo bambusa stabuli Daegeum, bambusa stabulīti Sogeum, garo cītaru Gayagum ar divpadsimt stīgām, korejiešu vijoli Haegeum, kas ir klasiskajai vijolei līdzīgs instruments ar divām stīgām, cilindrisko bambusa oboju Piri un smilšu pulksteņa formas bungas Janggu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp