«Lielajā Talkā» iedzīvotāji labiekārtos daudzdzīvokļu namu pagalmus (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien «Lielās Talkas» ietvaros jau piekto gadu norisināsies arī «Pagalmu kustība», kad iedzīvotāji paši ar profesionāļu atbalstu un padomu labiekārtos savus daudzdzīvokļu namu pagalmus, informē nodibinājums «Rīga 2014».

Šogad konkursa kārtībā izraudzīti četri pagalmi, kuru iedzīvotāji izrādīja iniciatīvu un gatavību īstenot pozitīvas pārmaiņas savā pagalmā. Vienas dienas laikā pagalmi pārtaps līdz nepazīšanai par prieku sev un citiem pilsētniekiem, un to paveiks paši lielie un mazie iedzīvotāji kopā ar saviem palīgiem un padomdevējiem – studentu autoru grupām, profesionāliem ainavu arhitektiem, arhitektiem un citiem interesentiem.

Jau iepriekš pagalmos ir veikti priekšdarbi, taču talkā darbs tiks pabeigts, visiem kopīgi darbojoties.

«Lielās Talkas» laikā «Pagalmu kustības» ietvaros pārtaps divi pagalmi Pārdaugavā: Vīlipa ielā 6 un Bērzupes ielā 31, un divi pagalmi Daugavas labajā krastā - Grēdu ielā 1 un Lomonosova ielā 2, kas papildina iepriekšējos divos gados turpat netālu esošo pagalmu iedzīvotāju entuziasmu un vēlmi pašu spēkiem uzlabot savu piemājas publisko ārtelpu, lai tajā varētu ērti, droši un patīkami justies gan liels, gan mazs.

Gatavojoties Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam, «Pagalmu kustība» vairāku gadu garumā norisinās sadarbībā ar nodibinājums «Rīga 2014». Pagalmu kustības mērķis ir veicināt cilvēku iesaistīšanos savas dzīves telpas labiekārtošanā un palīdzēt iedzīvotājiem rast kopīgu valodu un sadarboties sava pagalma sakopšanā un uzlabošanā. Iepriekšējo gadu pieredze priecē ar iedvesmojošiem stāstiem un gandarījumu par kopīgi paveikto.

Jau šogad citu iedzīvotāju piemērs ir iedvesmojis arī citus pilsētniekus, kas paši pēc savas iniciatīvas labiekārtos savus pagalmus. Visa gada garumā iedzīvotājiem projektā «Pagalmu renesanse» pieejamas bezmaksas ainavu arhitektu un dārznieku konsultācijas, kopīgi ar iedzīvotājiem izstrādātas skices un veidoti pagalmu pārbūves projekti.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums «Rīga 2014» sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu