Lielājā Talkā šogad piedalīsies aptuveni 1000 «AIBE» tīkla veikalu Latvijā un Lietuvā (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tirgotāju kooperācija «AIBE», kas sevī apvieno vairāk nekā 430 Latvijas uzņēmēju veikalus, Lielās talkas laikā plāno sakopt aptuveni 300-500 kvadrātmetru (m²) lielu teritoriju ap katru no veikaliem, iesaistot talkā aptuveni 2300 veikalniekus, portālu «Apollo» informēja SIA «Latvijas Tirgotāju kooperācijas «AIBE»» valdes loceklis Uldis Priekulis.

Viņš pastāstīja, ka šogad Lielās talkas aktivitātes atbalstīs arī Lietuvas tirgotāju alianse «AIBE», kopumā nodrošinot aptuveni 1000 «AIBE» tīkla veikalu līdzdalību vides sakopšanā.

«AIBE» ik gadus pavasaros rīko talku, sakopjot teritoriju ap veikaliem, kā arī veicot papildus iekštelpu un noliktavu tīrīšanu. Šīs aktivitātes īpaši novērtē mūsu klienti, kā arī arī tās iedvesmo un uzlabo garastāvokli mūsu darbiniekiem. Tā kā šogad «AIBE» talkas laiks sakrīt ar Vislatvijas Lielo talku, un Lietuvas vides uzkopšanas akciju «Darom» nolēmām šajā jaukajā iniciatīvā iesaistīt arī mūsu Lietuvas uzņēmumu, uzstādot savu iekšējo rekordu sakoptās teritorijas ziņā – kā plānots, aptuveni 400 000 m²», stāsta Priekulis.

«Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannas istabā», skan Lielās talkas sauklis, «un tavā veikalā», vēlas piebilst Latvijas tirgotāju kooperācija «AIBE». Lielā Talka apvieno vienā saimē ne tikai Latvijas iedzīvotājus, bet arī sociāli aktīvus uzņēmumu kolektīvus, kuri šajā dienā palīdzēs viens otram un dabai atgūt zaļu garastāvokli. Lai veikalu darbinieki ar lielāku prieku iesaistītos talkā, «AIBE» talciniekus nodrošināja ar darbam nepieciešamajiem materiāliem - cimdiem, grābekļiem, atkritumu savākšanas maisiem un tīrīšanas līdzekļiem, kā arī ar minerālūdeni, uzkodām un siltajām pusdienām. «AIBE» īpaši aktīvi darbojas reģionos, kur atrodas 80% no tīkla veikaliem. Tāpēc ir interesanti, kā Lielajā Talkā darbojas laucinieki.

«Kā katru gadu visi septiņi mūsu veikala darbinieki uzrotīs piedurknes un dosies cīņā ar ziemas atstātajiem netīrumiem. Šogad talka būs vieglāka, viss ir nožuvis, nav dubļu un var sākt aktīvi rosīties», stāsta veikala «AIBE» pārstāve no Priekules Vilma Anziķe, «Stādīt puķu dobes vēl tā kā pa agru, šogad bija daudz negaidīti vēlu salnu, bet veikalu, noteikti, rotās puķu podos augošās vasaras vēstneses. Un pēc labi padarīta darba, protams, laba atpūta. Sagādātā cienasta smaržu tīrās jūras vējš izplatīs pa visu novadu!»

Lauku ļaudis vienmēr ir bijuši čakli strādātāji, kuri savu apkārtējo vidi cenšas uzturēt tīru vienmēr, ne tikai organizētās talkās, bet arī ikdienā. Piecu «AIBE» veikalu pārvaldniece no Skujienes Baiba Jukņeviča stāsta: «Veikali un to teritorija tika sakopti tiklīdz bija iestājušās šogad tik agrās, siltās dienas. Tāpēc Lielās talkas ietvaros, viņa ar saviem kolēģiem palīdzēs uzpost sava ciemata publiskās vietas, skvēru un estrādi». Tāpat rīkosies viņas kolēģi arī no citiem «AIBES» veikaliem.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu