Lielajai talkai reģistrētas vairāk nekā 1300 talkas norises vietas (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz šim sestdienas, 27.aprīļa, Lielajai talkai visā Latvijā reģistrētas 1311 talkas norises vietas, taču talku reģistrēšana joprojām turpinās, aģentūrai LETA pastāstīja talkas administrators Kristaps Greckis.

Viņš minēja, ka talkai iesniegto pieteikumu skaits par talkas rīkošanu ir ievērojami lielāks, taču ne visas talkas vietas tiek apstiprinātas, jo ir gadījumi, kad talkai vēlas pieteikt sava privātīpašuma sakopšanu. Talku pieteikšana aktīvi notiek arī pēdējās dienās, kad dienā tiek saņemti 100 pieteikumi.

Līdz Lielajai talkai atlikušas vēl četras dienas, tādēļ šodien Rīgā pulcējās dažādas sabiedrībā populāras personas, lai dalītos savā talcinieku pieredzē un aicinātu arī citus iesaistīties talkā.

Talkas rīkotāja Vita Jaunzeme uzsvēra, ka šogad talkas moto ir «Tīra Latvija sākas Tavā galvā!», aicinot sakopt ne tikai vidi sev apkārt, bet arī sakārtot prātu un attīrīt galvu no nevajadzīgām domām.

Basketbola «VEF Rīga» spēlētājs Dairis Bertāns informēja, ka jau pagājušajā gadā «VEF Rīga» Lielās talkas laikā strādāja Grīziņkalnā, sakopjot vidi. Arī šogad komandas spēlētāji talkas laikā strādās Grīziņkalnā, un tā būs iespēja talciniekiem plecu pie pleca strādāt kopā ar saviem favorītiem.

Savukārt diriģents Ints Teterovskis norādīja, ka sakopšanas darbi kopā ar SIA «Rīgas meži» norisināsies Mežaparkā. Šīs talkas laikā Mežaparka lielajā estrādē viņš kopā ar jauniešu kori «Balsis» rīkos arī «plaušu tīrīšanu», proti, plkst.10 pirmo reizi šajā gadā tiks iedziedāta Mežaparka Lielā estrāde.

Bet autosportists Haralds Šlēgelmilhs vērsa uzmanību uz to, ka ar vides sakopšanu ir jānodarbojas ne tikai Lielās talkas dienā, bet arī pārējās gada dienās, lai vide, kurā mēs dzīvojam, būtu sakopta un tīra.

Sabiedrībā zināmas personas atzinīgi vērtā šā gada talkas moto, uzsverot, ka tiešām vispirms cilvēkiem ir «jāsakārto sava galva», jo tad, kad tas būs izdarīts, Lielā talka netiks vairs rīkota tādēļ, lai savāktu izmētātos atkritumus, bet gan tādēļ, lai iestādītu kokus vai ziedus.

Lielā talka notiks 27.aprīlī no plkst.9 līdz 15 vienlaicīgi visā Latvijā. Savu talkas vietu var uzzināt tuvākajā pašvaldībā pie Lielās talkas koordinatora vai noskaidrot mājaslapā «www.talkas.lv», sadaļā «Talkas vietas».

Lielās talkas atkritumu maisi šogad būs sarkanā krāsā, un talcinieki tos bez maksas varēs saņemt tikai un vienīgi 27.aprīlī ikvienā «www.talkas.lv» reģistrētajā talkas norises vietā visā Latvijā. Atkritumu vākšana notiks tikai šajos maisos, un nekur citur tos šogad nebūs iespējams saņemt.

Par Lielās talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Talkas laikā piepildītie maisi būs jāatstāj tikai reģistrētajā talkas vietā un par to atrašanās vietu jāinformē talkas atbildīgā persona.

Tuvojoties Lielajai talkai, noskaidroti arī talkas koordinatoru konkursa uzvarētāji. Ar 1000 latu ceļošanas dāvanu karti apbalvota Jelgavas novada talkas koordinatore Līva Kaunese, Rēzeknes novada koordinatore Elvīra Pizāne un Garkalnes novada Lielās talkas koordinators Kārlis Bružuks.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu