Lielākais risks - mežu ugunsgrēku radītas katastrofas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

PVairāk nekā puse jeb 61% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka vislielākais risks mūsu valstī būtu tādām katastrofām, ko izraisījuši meža ugunsgrēki, liecina Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra «Eurobarometer» aptauja par civilās aizsardzības jautājumiem.

Savukārt vidēji Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāji visvairāk jeb 45% gadījumu nobažījušies tieši par plūdu radītām katastrofām savās valstīs.

Kā otro mūsu valstij riskantāko cilvēku radītas vai dabas katastrofas cēloni 56% iedzīvotāju min jūras piesārņojumu, 48% - spēcīgu vētru, 35% - ķīmisku avāriju un 33% - plūdus. Vismazāk Latvijas iedzīvotājiem raizes sagādā iespējami zemes nogruvumi, zemestrīces un kodolkatastrofas.

Latvijas iedzīvotāji visvairāk uzticas zinātnieku sniegtai informācijai par iespējamām katastrofām, bet viens no zemākajiem uzticības rādītājiem ir tieši valdības sniegtajām ziņām.

Lielākā daļa jeb 83% mūsu valsts iedzīvotāju uzskata, ka katastrofu pārvaldīšanas politiku nepieciešams izstrādāt ES līmenī, jo to skaits un intensitāte pēdējā laikā pieaugot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu