Lielāko finansējumu saņems «Lote un Mēness akmens noslēpums»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "rijafilms.lv"

Nacionālā kino centra rīkotajā šā gada animācijas filmu projektu konkursā lielākais finansējums - 62 000 latu - piešķirti filmu studijas «Rija» pilnmetrāžas animācijas filmai «Lote un Mēness akmens noslēpums», kuru veido igauņu režisori Janno Poldma un Heiki Ernits.

Finansējums animācijas filmai «Lote un Mēness akmens noslēpums» piešķirts tās pabeigšanai, liecina Nacionālā kino centra mājaslapā publicētā informācija.

Režisora Vladimira Leščova animācijas filmas «Smilšu kaste» pabeigšanai piešķirti 39 900 lati. Animācijas filma «Smilšu kaste» top filmu studijā «Lunohod».

Filmu studijā «Rija» topošās režisores Signes Baumanes un Valenta Askina animācijas filmas «Zelta zirgs» ražošanas turpināšanai piešķirti 38 000 latu, bet SIA «Atom Ar» topošai režisora Reiņa Pētersona animācijas filmas «Lācis» pabeigšanai atvēlēti 16 500 lati.

Konkursa kopējais finansējums bija 156 400 lati.

Konkursa mērķis bija atbalstīt ražošanas turpināšanu vai pabeigšanu Nacionālā kino centra iepriekš finansētiem īsmetrāžas un pilnmetrāžas animācijas filmu projektiem, kuru ražošana ir sākta un kuri saskaņā ar centra noslēgtajiem finansēšanas līgumiem par projekta īstenošanu ir saņēmuši finansējumu filmas ražošanas posmam.

Konkursā iesniegtos projektus vērtēja Nacionālā kino centra animācijas eksperti Zane Dzene, Roberts Vinovskis un Uldis Dimiševskis.

Lote un Mēness akmens noslēpums

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu