Lielās talkas dienā aicinām talkot aizsargājamās dabas teritorijās (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ja vēl nav izlemts, kurā vietā talkot 27.aprīlī, Dabas aizsardzības pārvalde aicina pievienoties talkām Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās - Gaujas nacionālajā parkā - Gūtmaņalas un Krimuldas pilsdrupu apkārtnē, Teiču dabas rezervātā, kā arī Dabas liegumā «Piejūra» Daugavgrīvas apkārtnē, portālu «Apollo» informēja Rita Jakovļeva, Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Vidzemes pusē iecerēts talkot Gaujas nacionālajā parkā - Gūtmaņalas un Krimuldas pilsdrupu apkārtnē. Gūtmaņalas apkārtnē plānota teritorijas atbrīvošana no apauguma, meliorācijas sistēmu atjaunošana/grāvju tīrīšana, tūrisma taku seguma atjaunošana, labiekārtojuma aizsargkrāsas atjaunošana un atkritumu savākšana. Talkotājiem dzeramo ūdeni sagādās SIA «Siguldas minerālūdens», kurš pasākuma laikā prezentēs savu jauno produkciju - dzeramo ūdeni «Gauja» un akciju - no katras pārdotās ūdens pudeles ziedot 1 santīmu Gaujas krastu sakopšanai. Krimuldas pusē plānota ūdens ņemšanas vietas attīrīšana, kā arī teritorijas atbrīvošana no apauguma un tūrisma taku seguma atjaunošana. Abu talku tikšanās laiks un vietas - plkst. 9:00 auto stāvlaukumā pie Gūtmaņalas, Krimuldas pusē - auto stāvlaukumā pie gaisa trošu vagoniņa stacijas «Krimulda». Pieteikšanās pa tālr. 29205712.

Latgales pusē iespējams nākt talkā, sakopjot Teiču dabas rezervātu. Tikšanās laiks un vieta - plkst.10:30 auto stāvlaukuma «Krustakrogs» apkārtnē (Krustpils novada Atašienes pagastā). Pieteikšanās pa tālr. 28703840.

Aicinām talkot arī dabas liegumā «Piejūra», kas atrodas Daugavgrīvas apkārtnē. Talkā plānoti dažādi dabas lieguma sakopšanas darbi un atkritumu savākšana, kā arī 20 putnu būrīšu uzstādīšana. Tikšanās laiks un vieta - plkst.10:00 pie Daugavgrīvas putnu torņa. Pieteikšanās pa tālr. 29185479. Talku organizē A/S «Balta».

Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki kopīgi ar uzņēmējiem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, pašvaldību pārstāvjiem un vietējiem iedzīvotājiem talkos arī Liepājas pusē - dabas liegumā «Ziemupe», Ķemeru nacionālajā parkā, kā arī Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā, pie Svētupes.

šeit>>

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu