Lielās Talkas pasākumu programma Garkalnes novadā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Katru gadu Lielā Talka Garkalnes novadā ir īpašs notikums, kam mēs pieejam ar lielu atbildību un entuziasmu. Arī šis gads nav izņēmums, kad aktivitātes maksimāli ir pieskaņotas Lielās Talkas sauklim un, lai neieslīgtu rutīnā, ir paredzētas nedaudz atšķirīgā veidolā.

Kā jau visi atceramies, Lielās Talkas ietvaros esam ne tikai talkojuši, bet arī organizējuši PET pudeļu vākšanas konkursu, Zaļā punkta pārstāvji mums ir lasījuši izglītojošas lekcijas, esam organizējuši ekskursiju skolēniem uz Baltijas lielāko PET pārstrādes rūpnīcu, rakstījuši esejas un organizējuši zīmējumu konkursus, radījuši savu novada Lielās Talkas himnu. Šogad, dziedot jauno himnu, ir paredzēti sekojoši pasākumi konkursa «Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannas istabā» ietvaros.

28.martā Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās vidusskolas skolēni dodas ekskursijā uz Brīvdabas muzeju. Daudzi jautās kāpēc tāda izvēle? Vienkārši - vai Jūs zināt latviešu tautas ticējumus, kā, piemēram:

  • Kad grib tīri nomazgāties, tad vajaga noberzties ar mārrutka lapām.
  • Jāmazgājas piena sulās, jo tad seja būs balta.
  • Kad maizes ūdenī mazgājoties, tad nekad slims nepaliekot.

Kā to liecina latviešu tautas nemateriālais kultūras mantojums, mēs LATVIEŠI, esam tīrīga tauta. Pats interesantākais, ka nevienā šajā rindiņā netiek pieminēts Head&Shoulders, Nivea, Fairy vai kāds cits ķīmijas līdzeklis. To mēs arī gribam parādīt mūsu novada iedzīvotājiem, ka var tapt tīrs, izmantojot sentēvu metodes.

Ekskursijas laikā bērniem tiks rādītas senās pirtis, baļļas, veļas spiedes un daudz, kas cits, lai jau bērni no mazotnes izprot gan mūsu vēsturi, gan to, ka ir iespējams būt tīrīgiem arī ar dabīgiem materiāliem, kas nerada kaitējumu videi.

12.aprīlī PSIA «Garkalnes Komunālserviss» veiks lielgabarīta atkritumu savākšanu. Starp citu - akcijas ietvaros Jūs varēsiet nodot arī savu veco vannu, lai tā neaizceļo uz kādu meža nostūri. Garkalnes novada iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja bez maksas nodot:

  • vieglo automašīnu riepas bez diskiem (tikai Komunālservisa teritorijā) saimnieciskās darbības veicējus lūdzam tomēr griezties pie uzņēmumiem, kas nodarbojas ar riepu pieņemšanu vairumā;
  • nolietotu santehniku - vanna, pods, krāns utt.;
  • mēbeles (nestiklotas) - gulta, galds, krēsls, skapis utt.;
  • visa veida sadzīves tehniku - ledusskapis, veļas mašīna, gāzes plīts, televizors un datortehnika utt.;
  • dažādus metāla izstrādājumus - stieples, žogus, caurules, loksnes utt.;
  • tikai ATSEVIŠĶI pudeļu un logu stiklu (tikai Komunālservisa teritorijā, speciālā konteinerā).

Arī šogad NETIKS pieņemts šīferis un bīstamie atkritumi.

Tie, kam ir savs transports, Lielās Talkas dienā tiek laipni gaidīti ar saviem lielgabarīta atkritumiem pieņemšanas punktā - Vidzemes šosejā 1, Garkalnē, slēgtā garāžu teritorijā no plkst. 9.00 līdz 14.00, kā arī katru darba dienu no 14.aprīļa līdz Lielajai Talkai (iepriekš obligāti piezvanot, lai atveram vārtus!).

Kā ik gadu iedzīvotājiem, kuriem nav iespējas nevajadzīgās mantas atgādāt pašiem, līdz 10.aprīlim ir iespēja pieteikt bezmaksas transportu, zvanot pa tālruņiem 67998645 vai 26616679. Lai veiksmīgi organizētu darbu, zvanot ir jāpiesaka izvedamo lietu apjoms. Lielgabarīta mantām obligāti ir jābūt vietā, kur var piebraukt ar kravas automašīnu. Ļoti vēlams arī nodrošināt palīdzību iekraujot.

17.aprīlī sadarbībā ar biedrību «Latvijas pirtis» un mūsu novadniekiem pirts «Upesrūķi» saimniekiem tiks organizēta izglītojoša pirtslekcija Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas pedagogiem, lai ar sentēvu tradīcijām un dabīgo produktu izmantošanu iepazīstinātu ne tikai mazos novada iedzīvotājus, bet arī pieaugušos. Lekcijas ietvaros tiks stāstīts par pirts tradīcijām, dabas produktu izmantošanu pirts procesā u.c. interesantas lietas.

26.aprīlī pēc Lielās Talkas K/c «Berģi» notiks tradicionāla latviešu tautas zaļumballe. Ar savu atskaites koncertu uzstāsies TDA «Ritenītis», VPDK «Greizie Rati» un senioru deju kolektīvs «Baltābele». Pēc koncerta «Lielās Talkas» balle ar grupu «OKEY». Ieeja bez maksas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu