«Lielās Talkas» piesārņoto vietu kartē šobrīd reģistrētas jau 849 talkošanas vietas (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Reģistrēto talkošanas vietu skaits šobrīd sasniedzis 849, bet «Lielās Talkas» organizatori prognozē, ka līdz 21.aprīlim, kad noslēgsies piesārņoto vietu reģistrācija, atzīmēto vietu skaits varētu pārsniegt 1000.

Kā informē pasākuma organizatori, šogad «Lielā talka» Latvijā norisināsies vismaz 849 vietās, kuras iedzīvotāji jau šobrīd reģistrējuši talkas mājas lapā. Piesārņotās vietas atzīmētas visos Latvijas novados, kā arī lielākajās pilsētās, bet īpaša aktivitāte jūtama Dobelē. Daudz vietas kā ik gadu atzīmētas arī Rīgā un Pierīgas teritorijā.

Pagaidām kartē norādīts mazāk talkošanas vietu nekā pērn, kad sakopšanas darbi noritēja vairāk nekā 1300 reģistrētos talkas punktos, tomēr organizētāji atklāj, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, kad nedēļu pirms «Lielās Talkas» dienas bija atzīmētas 593 vietas, šogad talcinieki jau paguvuši atzīmēt ievērojami lielāku skaitu vietu, kurās 26. aprīlī notiks lielie tīrīšanas un sakopšanas darbi.

Iedzīvotāji tiek mudināti jau laikus reģistrēt piesārņotās vietas «Lielās Talkas» mājas lapā, jo, lai apstiprinātu ikvienu pieteikto talkošanas vietu, nepieciešams laiks.

«Aicinām iedzīvotājus neatlikt piesārņoto vietu reģistrāciju uz pēdējo brīdi un izdarīt to jau pirms svētkiem, lai jau 21.aprīļa vakarā, kad reģistrācija būs noslēgusies, mēs varētu prognozēt, kuras vietas Latvijā 26. aprīlī kļūs tīras un sakoptas,» norāda «Lielās Talkas» administrators Kristaps Greckis.

«Lielās Talkas» organizatori paredz, ka kartē atzīmēto vietu skaits šogad varētu pārsniegt 1000. Kā norāda «Lielās Talkas» darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme: «Ik gadu, tuvojoties «Lielās Talkas» dienai, iedzīvotāju aktivitāte, atzīmējot piesārņotas vietas, arvien pieaug. Ir liels prieks redzēt, ka mūsu valsts iedzīvotājiem rūp sava zeme, un mēs esam gatavi kopīgiem spēkiem to sakopt». Viņa atgādina, ka dalība «Lielajā Talkā» nav vienīgais, ko ikviens iedzīvotājs var darīt Latvijas labā, jo «mīlestību pret zemi, kurā dzīvojam, var izpaust arī nemēslojot, un tas ir pats svarīgākais». Šādi rīkoties ikviens iedzīvotājs aicināts jau šodien un visa gada garumā.

Jau tagad pārvadājumu kompānija DHL sākusi piegādāt «Lielās Talkas» maisus pašvaldību koordinatoriem, kuri tos tālāk izdalīs pašvaldības talku atbildīgajiem, kā arī individuālajiem talciniekiem. Maisus šogad varēs atpazīt pēc sarkanās krāsas.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu