Lielbritānijā brīdi pirms fiktīvo laulību ceremonijas aizturēta latviešu līgava (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ~selyn~, CC BY-NC-SA 2.0

Lielbritānijā brīdi pirms fiktīvu laulību ceremonijas Blekbērnā aizturēta 18 gadus veca latviešu līgava un pakistāniešu līgavainis, vēsta laikraksts «Lancashire Telegraph».

Lielbritānijas policija un imigrācijas dienests nedēļas nogalē izjaukuši divas fiktīvas laulības, aizturot divus Pakistānas pilsoņus, kuru vīzām bija beidziet termiņš.

Aizdomās par mēģinājumu stāties aprēķina laulībās aizturēta 25 gadus veca Čehijas pilsone un 18 gadus veca Latvijas pilsone. Abas dāmas pēc nopratināšanas atbrīvotas, bet abi līgavaiņi tiks deportēti uz Pakistānu.

«Mēs esam apņēmības pilni nepieļaut, lai migranti ļaunprātīgi izmantotu laulību sistēmu imigrācijas noteikumu apkrāpšanai,» brīdināja Lielbritānijas imigrācijas lietu ministrs Marks Hārpers.

Kā ziņots, pēdējos gados Īrijā un Lielbritānijā pieaudzis gadījumu skaits, kad laulībā stājas Austrumeiropas sievietes ar vīriešiem no Āzijas vai Āfrikas, lai tie iegūtu uzturēšanās atļauju Eiropas Savienībā.

Īrijas un Lielbritānijas likumsargi sākuši aktīvu cīņu pret fiktīvajām laulībām, nereti apturot aizdomīgās laulību ceremonijas un apcietinot to dalībniekus.

Šā gada 1.aprīlī Latvijā stājās spēkā Krimināllikuma grozījumi, kas paredz kriminālatbildību par ļaunprātīgu personas nodrošināšanu ar iespēju likumīgi iegūt tiesības uzturēties (arī fiktīvu laulību ceļā) ne tikai Latvijas Republikā, bet arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, Eiropas Ekonomikas zonas valstī vai Šveices Konfederācijā.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu