Lielbritānija liegs iebraukšanas tiesības 60 ar Magņitska lietu saistītiem Krievijas pilsoņiem (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lielbritānija liegs iebraukšanas tiesības 60 Krievijas amatpersonām, kas saistītas ar Maskavas cietumā pirms trim gadiem mirušā Rietumu investīciju fonda «Hermitage Capital» jurista Sergeja Magņitska lietu, vēsta «Sunday Times».

Šo cilvēku sarakstu savas valsts vēstniecībai Maskavā nosūtījusi Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja. Sarakstā iekļauti prokuratūras un drošības dienestu darbinieki, tiesneši un citas oficiālas amatpersonas.

37 gadus vecais advokāts Magņitskis nomira 2009.gadā Maskavas cietumā, kur viņš tika turēts 11 mēnešus uz pirmstiesas izmeklēšanas laiku.

Magņitskis savulaik atklāja, ka no valsts budžeta 5,4 miljardus rubļu (93 miljonus latu) izzaguši tiesībsargājošo orgānu līdzstrādnieki, kas atriebjoties organizēja jurista kriminālvajāšanu, šīs naudas izsaimniekošanā apsūdzot pašu Magņitski.

Aktīvisti šo gadījumu atzina par vienu no kliedzošākajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā pēdējo gadu laikā, apgalvojot, ka Magņitski pametušas nomirt amatpersonas, kuru noziedzīgos nodarījumus viņš uzdrošinājies atmaskot.

Jau ziņots, ka ASV Valsts departaments vairākus desmitus Krievijas amatpersonu iekļāvis tā dēvētajā «Magņitska sarakstā», liedzot viņiem iebraukšanu Savienoto Valstu teritorijā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu