Lielbritānijā par braukšanu dzērumā notiesāts Latvijas pilsonis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Lielbritānijas tiesa pirmdien piespriedusi sešu mēnešu cietumsodu Latvijas pilsonim Jānim Mihailovam, kurš pie stūres bija sēdies alkohola reibumā, kaut arī viņam jau bija atņemtas braukšanas tiesības par līdzīgu pārkāpumu, vēsta laikraksts «The Press and Journal».

22 gadus vecais Mihailovs arī mēģinājis izvairīties no aizturēšanas, pārsēžoties pasažiera sēdeklī un paslēpjot automašīnas atslēgas.

Aberdīnas tiesa Mihailovam arī uz pieciem gadiem aizliegusi sēsties pie automašīnas stūres.

Skotijas policisti Mihailovu Aberdīnā aizturēja 22.augustā. Policisti, kas tobrīd pildīja dienesta pienākumus izsaukumā kādā citā lietā, pamanīja automašīnu «Citroen» pārkāpjam satiksmes noteikumus.

Policisti aizdomīgo automašīnu atrada novietotu ceļa malā, bet Mihailovs sēdēja pasažieru sēdeklī, paslēpis automašīnas atslēgas pie kājām un mēģinot tās paspert dziļāk.

Mihailovs policistiem paziņoja, ka automašīnu vadījis viņa draugs Leonīds Olendro, kaut arī zinājis, ka viņš tobrīd atrodas Latvijā. Aizturētais arī policistiem sniedzis nepatiesu telefona numuru.

Apsūdzētais tiesā atzina savu vainu un pauda nožēlu, atzīstot, ka rīkojies ļoti muļķīgi.

Pasludinot spriedumu, tiesnese Annella Kovana ņēma vērā faktu, ka Mihailovs jau iepriekš tiesāts par līdzīgiem pārkāpumiem un pie stūres sēdies ne tikai alkohola reibumā, bet arī pārkāpjot iepriekš piespriestu aizliegumu vadīt automašīnu.

Mihailovs jau iepriekš notiesāts par braukšanu dzērumā, bez apdrošināšanas polises, pārkāpjot automašīnas vadīšanas aizliegumu, un par izmeklēšanas traucēšanu, melojot policistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu