Lielbritānijā par sieviešu biedēšanu tiesāto Latvijas pilsoni deportēs (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artotem, CC BY-SA 2.0

Par sieviešu izsekošanu un biedēšanu veikalos Lielbritānijā notiesātais Latvijas pilsonis tiks deportēts, vēsta laikraksts «Grimsby Telegraph».

23 gadus vecais Ēriks Sutra, kuram nav noteiktas dzīvesvietas, aizvadītajos mēnešos iesaistīts vairākos incidentos Grimsbi veikalos, kur viņš izsekojis sievietes un izteicis viņām rupjas piezīmes.

Grimsbi miertiesa Sutru februāra sākumā atzina par vainīgu nesociālā uzvedībā, kā arī divu saldējuma «Mars» iepakojumu nozagšanā no veikala.

Tiesa Sutram piesprieda viena gada cietumsodu, kuru viņš jau ir izcietis pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

Grimsbi tiesa arī noteica Sutram divu gadu pārbaudes laiku, kurā viņam aizliegts lietot aizskarošu vai iebiedējošu valodu vai piekopt uzvedību, kas satrauc apkārtējos. Viņam arī aizliegts uzturēties veikalos vai kādās citās telpās, ja viņam ir prasīts tās pamest.

Tomēr Sutra nav attaisnojis tiesas cerības uz labošanos un nepilnas dienas laikā kopš sprieduma pasludināšanas aizturēts par analoģisku pārkāpumu.

Kā Grimsbi tiesā pavēstīja prokuratūra, Sutra pārkāpis pārbaudes laika nosacījumus divos atsevišķos incidentos.

Vienā incidentā viņš sekojis kādai sievietei ar mazuli, pārbiedējot gājēju, bet aptuveni stundu agrāk viņš iegājis Grimsbi lielveikalā «CJ Supermarket», kuru tiesa viņam noliegusi apmeklēt.

Sutra tiesā noliedza savu vainu pārbaudes noteikumu pārkāpšanā abos incidentos, taču atzinās kūkas un enerģijas dzēriena nozagšanā veikalā «CJ Supermarket».

Apsūdzētā advokāts Gerijs Balbeks tiesā sacīja, ka Sutra valodas barjeras dēļ pilnībā neizprotot viņam pasludināto spriedumu, bet zādzību veikalā veicis, jo viņam neesot naudas ēšanai.

Saskaņā ar tiesas spriedumu Sutram par nosacītās atbrīvošanas prasību neievērošanu draudēja reāls cietumsods.

Apsūdzētā advokāts iepriekš tiesā sacīja, ka Sutra vēlas atgriezties mājās Latvijā, kur jau ir atgriezusies viņa ģimene, taču viņam nav naudas biļetei mājupceļam.

Izskatot jaunās apsūdzības, Grimsbi miertiesa nolēmusi par labu Sutras deportācijai.

Tiesa devusi rīkojumu imigrācijas dienestam steidzamā kārtā sagatavot visus nepieciešamos dokumentus, lai pēc martā paredzētās nākamās tiesas sēdes Sutru uzreiz izraidītu no Lielbritānijas un nosūtītu uz Latviju.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu