Lielbritānijas AM pērn piedzīvojusi vismaz 1000 kiberuzbrukumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija pagājušajā gadā piedzīvojusi vairāk nekā 1000 ārvalstu izlūkdienestu un dažādu kriminālo organizāciju kiberuzbrukumu, atklājis britu aizsardzības ministrs Laiems Fokss.

Ministrs paziņoja, ka Londona iesaistījusies nepārtrauktā cīņā pret naidīgajiem spēkiem kibertelpā.

«Pret mums noris nepārtraukta cīņa, dienu no dienas. Mūsu sistēmām uzbrūk noziedznieki, ārvalstu izlūkdienesti un citi ļauni spēki, kas cenšas izmantot mūsu tautu, sabojāt mūsu sistēmu un nozagt informāciju,» runā uzņēmējdarbības līderiem Londonā pavēstīja Fokss.

Sniedzot priekšstatu par izaicinājumu, ministrs atklāja, ka pagājušajā gadā Aizsardzības ministrija novērsusi un izmeklējusi vairāk nekā 1000 potenciāli nopietnu uzbrukumu.

«Draudi pieaug apmēros un izsmalcinātībā,» viņš piebilda, atzīmējot, ka uzbrukumu primārais mērķis ir viņa vadītā ministrija.

Jaunajā pagājušajā gadā pieņemtajā drošības stratēģijā Lielbritānija kiberuzbrukumus nostādījusi blakus starptautiskajam terorismam kā vienu no lielākajiem draudiem, ar kuru nākas saskarties valstij.

Fokss norādīja, ka kiberdrošība būs viens no smagākajiem jautājumiem nākotnē, piešķirot aizsardzības līgumus. Viņš brīdināja, ka «intelektuālo īpašumu aizsardzības un drošības nozares apdraud sistemātiska laupīšana».

Tikmēr Vašingtonā jau tiek izstrādātas pirmās militārās vadlīnijas interneta kara laikmetam.

Drošības jautājumiem veltītajā konferencē Singapūrā nedēļas nogalē ASV aizsardzības ministrs Roberts Geitss aicināja atklāt starptautisku visaptverošu dialogu par kiberuzbrukumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu