Lielbritānijas tiesa attaisno tautieša nogalināšanā apsūdzēto Latvijas pilsoni (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Police_Mad_Liam, CC BY-SA 2.0

Lielbritānijas tiesa attaisnojusi Latvijas pilsoni, kurš apsūdzēts cita latvieša nogalināšanā pagājušā gada Ziemassvētkos.

26 gadus vecais Guntars Gansons apsūdzēts 21 gadu vecā Mārtiņa Lipša nogalināšanā aiz neuzmanības pēc konflikta starp abiem vīriešiem.

Gansons Linkolnas karaliskajā tiesā noliedza savu vainu apsūdzībās, uzstājot, ka viņš Lipsim iesitis aizstāvoties atbildē uz pretinieka sitienu.

21 gadu vecais Mārtiņš Lipsis 2012.gada Ziemassvētkos ar galvas traumu no mājām Spaldingā nogādāts slimnīcā, kur pēc dažām dienām, nenākot pie samaņas, nomira.

Pēc prokuratūra sacītā, Gastons Lipsim iesitis konflikta laikā dusmās par abu kopīgajā mājoklī atrastu Lipša narkotiku krājumu.

Gansons sacīja, ka viņš bijis dusmīgs par atrastajām narkotikām, taču Lipsis viņam iesitis pirmais. Atbildē Gastons iesitis Lipsim un pagrūdis viņu, pēc kā pretinieks nokritis.

Kad Gastons devies prom no mājām, Lipsis klepojis, taču izskatījās, ka ar viņu viss ir kārtībā.

Linkolnas karaliskajās tiesas zvērinātie pēc nepilnu stundu ilgas apspriedes pieņēma lēmumu, ka Gastons nav vainīgs apsūdzībās slepkavībā aiz neuzmanības, atzīstot liktenīgo sitienu par aizstāvēšanos.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu