Lieldienas Brīvdabas muzejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Pirmajās un Otrajās Lieldienās, svētdien 20. aprīlī un pirmdien 21. aprīlī, Brīvdabas muzejs aicina uz ikgadējām svinībām visai ģimenei ar folkloras kopu priekšnesumiem, rotaļām, olu kaujām, radošajām darbnīcām un citām izdarībām.

Brīvdabas muzeja Lieldienu programmā apvienotas kristīgās un tradicionālās kultūras vērtības. Galvenās aktivitātes notiks Kurzemes zvejniekciema pļavā, Gadatirgus laukumā pie lielajām šūpolēm un Kurzemes sētā.

Usmas baznīcā 18. aprīlī plkst. 10:00 notiks Lielās Piektdienas koncerts. Savukārt, 20. aprīlī plkst. 10:00 būs Lieldienu dievkalpojums.

Pirmajās un Otrajās Lieldienās 20. aprīlī un 21. aprīlī no plkst. 12:00 līdz plkst.17:00 dažādās vietās muzeja teritorijā apmeklētājus gaida Lieldienu šūpoles, rotaļas ar folkloras kopām «Zvīgzna», «Krulla», ar māsām Dimantām un postfolka grupu «Rikši». Pasākumā piedalīsies Brīvdabas muzeja amatnieki – tāsiķis Zvirbuļu Pēteris, pinēji Inta Lūse un Juris Milčs, un kalēju darbnīca Viļņa Vincēviča vadībā. Kurzemes sētā senās spēles rādīs un vadīs meistars Aldonis Baldiņš

Amatnieku un našķu tirdziņš Gadatirgus laukumā un uz Ezera ceļa. Kurzemes zvejniekciema pļaviņā notiks «Balticovo» dāvāto olu krāsošanas un vārīšanas darbnīca, kuru vadīs Rīgas Latviešu biedrības nama «Sprīdīšu skola». Priedes krogs ir sagatavojis īpašu ēdienkarti ar dažādu tautu tradicionāliem un mūsdienīgiem Lieldienu ēdieniem.

Darbosies vairākas radošās darbnīcas. Būs iespēja amatnieka Rūdolfa Drevinska vadībā gatavot putnu būrīšus, kā arī pārbaudīt savu veiklību loku šaušanā.

Pasākumu atbalsta A/S «Balticovo».

Lieldienu pasākuma laikā apmeklētāju ērtībai būs atvērti Galvenie un Rietumu vārti. Pie Galvenajiem vārtiem darbosies maksas stāvvieta (2.11Ls/3.00€). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 17:00. Ieejas biļešu cenas muzejā ziemas sezonā (01.11. – 30.04.) 1.50 Ls/2.13€pieaugušajiem, 1.00 Ls/1.42€studentiem un pensionāriem, 0.50 Ls/0.71 € skolēniem, 3.00 Ls/4.27€ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas. Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu